Een nieuwe wind waait door deze oude watermolen in het landelijke Oudsbergen. Het recent gerenoveerd interieur oogt strak, licht en luchtig. Giel Meewis runt de keuken met vader Bert aan zijn zijde. Samen zorgen ze voor een even hoogstaande als klassieke keuken die kan rekenen op een zeer trouwe klandizie. Een uitgebreid en jong serviceteam is attent en kundig. We kunnen kiezen uit diverse menuformules en een divers aanbod aan à la carte bereidingen. Bij de aperitiefhapjes een zeer geslaagde, hartige groentenconsommé: helder, zuiver smakend, pittig en aangenaam verwarmend als binnenkomer. Hart van kropsla met vlees van noordzeekrab, gemarineerde groentjes, crème van curry en coulis van krab en schaaldieren is een fijne aanzet naar het tweede voorgerecht. Een compositie rond aardappelpuree met grijze garnaal onder een zeil van gestremde koemelk op basis van zuivel uit het dorp. Visueel een mooie vondst maar nog meer smaaktechnisch zorgt deze techniek voor een gevoelige meerwaarde waarbij het geheel royaal is afgetopt met Belgische oscietra kaviaar en omgeven door perfecte hollandaisesaus. Ook de kreeftenbearnaise bij Bretoense kreeft met crème van citroen en wortel met sesamzaadjes smaakt verbluffend en naar meer. Zoals de dame blanche die als nagerecht in Slagmolen door zijn zuivere smaak, perfecte structuur, presentatie en royaal karakter een eigen status heeft. Voor de trolley met zoetigheden komen we ogen tekort.