Als Jonge Chef van 2022 blijft Martijn Defauw voor zeer geslaagde, pretentieloze gerechten kiezen. Maar wat minimalistisch lijkt, bevat steevast een serieuze portie pit en intensiteit. Rebelle werd vorig jaar in een heel mooi nieuw en strak interieur gestopt wat de restaurantbeleving nog versterkt. Met een serene sfeer en vuurwerk in het bord. Zijn gerechten hebben de laatste jaren aan evenwicht en reliëf gewonnen waardoor dit team zich stilaan bij de top van België mag rekenen. Langoustine XO beklijft. Het signatuurgerecht omvat kort gebrande langoustine die gelakt is met de reductie van de koppen en jus van gefermenteerde tomaat, en is afgewerkt met XO-saus van vis en vlees. Twee weken met koji gerijpte Racan duif is perfect op de karkas bereid met soubise ui en wintertruffel. Noemenswaardig zijn ook de nieuwe wijnklimaatkast en de steeds groeiende wijnkaart alsook het terras voor zonnige dagen in wat het oudste pand van Marke is.