Back to search results

Rebelle
1620

Als Jonge Chef van 2022 blijft Martijn Defauw voor zeer geslaagde, pretentieloze gerechten kiezen. Maar wat minimalistisch lijkt, bevat steevast een serieuze portie pit en intensiteit. Rebelle werd vorig jaar in een heel mooi nieuw en strak interieur gestopt wat de restaurantbeleving nog versterkt. Met een serene sfeer en vuurwerk in het bord. Zijn gerechten hebben de laatste jaren aan evenwicht en reliëf gewonnen waardoor dit team zich stilaan bij de top van België mag rekenen. Langoustine XO beklijft. Het signatuurgerecht omvat kort gebrande langoustine die gelakt is met de reductie van de koppen en jus van gefermenteerde tomaat, en is afgewerkt met XO-saus van vis en vlees. Twee weken met koji gerijpte Racan duif is perfect op de karkas bereid met soubise ui en wintertruffel. Noemenswaardig zijn ook de nieuwe wijnklimaatkast en de steeds groeiende wijnkaart alsook het terras voor zonnige dagen in wat het oudste pand van Marke is.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:00
Saturday 12:00-12:30 — Closed
Sunday Closed

Team

Martijn Defauw Owner, Chef
Tessa D'haene Owner, Hostess

Awards

  • Young Chef of the Year 2022
  • Dessert of the Year 2019

Our partners

Also recommended Restaurants

L'Envie

1620

Schatteman

1620

Bruut

1620