De jonge maar ervaren chef David-Alexandre Bruno heeft de voormalige slagerij, ooit onderkomen van La Canne en Ville, omgevormd tot een culinaire parel. In het open, smaakvol ingerichte interieur van Quartz heerst een serene elegantie. De keuken ademt Franse finesse, maar wordt verrijkt met producten van lokale herkomst. Als start gravlax van makreel met venkelcrème, escabeche van groenten, algentoast en peterseliemayonaise. Daarna volgt grietbot, gepocheerd in boter subtiel geparfumeerd met laurier. Tuinboontjes en sappige kokkels begeleiden het gerecht, terwijl een mousserende jus met bonenkruid voor spanning zorgt. Perfect gegaard kalfsribstuk met erwtjes, jonge worteltjes en een rijke kalfsjus vormt het nostalgische hoofdgerecht. Sommelier Thomas Boogaerts schenkt er zorgvuldig gekozen wijnen bij. We zijn onder de indruk van de prestaties van chef David-Alexandre Bruno en erkennen hem graag in deze gids als Jonge Chef van het Jaar voor Brussel 2026.