Back to search results

Pastorale
1720

Chef Bart De Pooter en zijn dochters zorgen voor een mooie culinaire ervaring in een uitstekend onderhouden statig pand in het centrum van Reet. De chef bereikt een knap evenwicht in het gebruik van vlees, vis en andere mariene producten verrijkt en versterkt door groenten, kruiden en bloemen. Hij opent met een stoet aan uiterst verzorgde hapjes die elk op een bijzondere manier gepresenteerd worden en een voorafschaduwing zijn van wat nadien aan verfijnd lekkers volgt. Voorbeeld is cracker van comté met artisjok, gepofte quinoa, viseitjes en emulsie van boter. Dat een vegetarisch voorgerecht licht, inventief en karaktervol kan zijn bewijst hij met gezouten sorbet van geitenmelk met kruiden en sla. Snoekbaars proeven we als tartaar met rammenas en zilte plantjes en als carpaccio met dunne schijfjes daikon. Het geheel werkt hij af met jus van gefermenteerde aardbei. Speenvarken verschijnt onder een korstje van kruiden met jus van gekonfijte ajuin, blauwe bessen, cantharellen én crème van cantharellen waarbij een aangename rinse toets overheerst. Nagerecht is een compositie rond perzik, panna cotta van witte chocolade, kamille-ijs, soep van komkommer en gefermenteerde groene groenten waaronder venkel en selder.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Wednesday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Thursday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Saturday Closed — 18:30-21:00
Sunday Closed

Team

Bart De Pooter Chef, Owner
Ferdinand Tulen Head Sommelier
Jolien De Pooter Hostess
Karen De Pooter Hostess
Stamatis Misomikes Chef

Awards

  • Chef of the Year 2012
  • Wine menu of the Year 2010

Our partners

Similar Restaurants

Het Gebaar

1720

't Fornuis

1720

Bozar Restaurant

1720