Nebo was één van de opvallendste nieuwkomers in onze gids van vorig jaar die meteen op het Antwerpse Nieuw Zuid beloftevol zijn stempel drukte. Dimitri De Koninck is inderdaad één van de culinaire gangmakers in deze nieuwe volop ontplooiende stadswijk met opvallende groenzones dicht bij de Schelde. De chef toont productkennis en zin om smaken zonder al te veel omwegen netjes in het bord te brengen. Zijn tartaar van rund oogt weinig bewerkt, is fraai en smaakrijk gedecoreerd, maakt een pure indruk en blijft tot de laatste beet plezieren. Het vlees krijgt een apart garnituur van sucrine met beenmerg. Moot van wilde zeebaars komt met een perfecte cuisson, zachte kleur, krokante veltextuur en evenwichtige kruiding en daarnaast zorgt de chef voor een leuke compositie met onder meer ricotta van buffel in courgettebloem en girolles als garnituur. Knap hoe alle ingrediënten in zijn werk harmonieus elkaar versterken. Een interessante wijnkaart maakt van Nebo nog meer een plezier.