Dessert of the Year
Dessert of the Year Trilogie rond maracuja. Een magistrale klassieke soufflé, afgewerkt met sorbet en een knipoog naar solero-ijs met als slot een semifreddo van witte chocolade en gel plus karamel van passievrucht.

Ralf Berendsen
1820

Met zijn serene en geraffineerde inrichting en zijn idyllische ligging in het luxehotel La Butte aux Bois is Ralf Berendsen één van de mooiste restaurants van België. Hier aan tafel schuiven voelt aan als een weldadige gastronomische reis. Chef Berendsen zorgt er tijdens die trip voor dat topingrediënten samengaan met technische verfijning en heel bijzondere smaakassociaties. Zo verweeft hij eucalyptus in een combinatie van tonijn, zee-egel en ganzenlever. Bij langoustines – een signatuurgerecht dat al sinds 2012 op de kaart staat - komt subtiel gedoseerde kruiding van citroengras en curry. Diezelfde exotische invloeden duiken op bij een dubbele bereiding van Zaragozalam waarbij gelakte aubergine en saus op basis van tom kha kai het vlees meerwaarde geven. Ook knappe combinaties van luxeproducten behoren tot het repertoire van de chef, zoals blijkt uit een hecht geheel van noordzeekrab en ganzenlever, waarbij ook choronsaus op basis van gefermenteerde tomaat diepe indruk maakt. De finesse houdt aan tot bij het dessert. Onze voormalige winnaar van het Dessert van het Jaar imponeerde dit keer met sesamijs waarbij hij gerijpte soja en karamel van algen serveerde. Dit bijzondere adres staat garant voor memorabele maaltijden.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:30-21:00
Wednesday Closed — 18:30-21:00
Thursday Closed — 18:30-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Saturday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Sunday Closed

Team

David Aerts Sommelier
Ralf Berendsen Chef

Awards

  • Dessert of the Year 2022
  • The nicest terrace 2015

Our partners

Also recommended Restaurants

Slagmolen

1820

Arabelle Meirlaen

1820

De Kristalijn

1720