Chef Danny Horseele blijft niet stilzitten. Op zijn 71ste opent hij restaurant Moscou en legt de lat opnieuw hoog. Zijn keuken vertrekt vanuit een klassieke Franse basis, verrijkt met Aziatische toetsen. Een uitgepuurde productkeuken met seizoensgebonden ingrediënten en messcherpe precisie. Hij respecteert de traditie, maar vernieuwt tegelijk en verfijnt elk gerecht tot in zijn ultieme vorm. Het jonge team, met Nicolaï Vanquickelberghe als leider, brengt schwung en alertheid, waardoor de finesse van de chef volledig tot uiting komt. Uitgekiende amuses openen de maaltijd, zoals een drieluik rond mossel dat speels verwijst naar de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. De gouden medaille verschijnt als krokante tartelette met een vulling van mossel, pinda, miso en limoenkaviaar. Daarna noordzeekrab, gemarineerd in umeboshi, met leche de tigre op basis van kokosmelk, zeewieren en plankton uit de Noordzee. Daarbij een ijsje van noordzeekrab. Licht gepekelde patrijsbout gegrild op de houtskoolbarbecue en afgewerkt met lardo en gefermenteerde walnoot. Als klassieke afsluiter volgt een feilloos uitgevoerde Normandische pannenkoek met romig vanille-ijs en Calvadosroom. Een nieuw verhaal met veel potentieel!