Eén ding is zeker: de titel van Jonge Chef van het Jaar 2023 die Alexandre Ciriello vorig jaar ontving, gaf hem vleugels. En intussen rustte hij niet op zijn lauweren, integendeel! Zijn kookstijl is voortaan nog meer uitgesproken, zowel wat karakter als authenticiteit betreft. Ook het afgelopen jaar wist deze chef zich verder te ontplooien en toonde hij zijn creativiteit aan telkens 16 gasten per service. Neem nu de grote langoustine die aan één kant is gepaneerd in ‘kushiage-stijl’ die met de vingers wordt gegeten en eerst in een sabayon van de koppen wordt gedrenkt, verrijkt met pasta van tomaat en gefermenteerde paprika. Als side dish krijgen we een chawanmushi van langoustine met een stukje gebakken lever, kombu en een krachtige bouillon van de langoustinekoppen met kari gosse. Maar het is met een verrassingsgerecht dat hij pas echt hoge ogen gooit: een eenvoudig bord met daarop een variatie van wortelen waar de diepte van de saus en het perfecte evenwicht tussen de ingrediënten ronduit subliem is. Zo zie je maar dat je niet altijd nobele producten moet gebruiken om een topgerecht te maken. De evolutie van de kookstijl van deze chef, die almaar meer gekenmerkt wordt door karakter en persoonlijkheid, is overduidelijk. Alexandre Ciriello is dus nog lang niet klaar met gasten te verbazen met zijn innovatieve keuken.