Back to search results

L'Essentiel
1720

Bénédicte en Raphaël Adam hebben hun prachtige restaurant een verjongingskuur gegeven met een hedendaags decor en nieuwe kunstwerken. We waarderen deze elegante toets die het restaurant naar hetzelfde niveau tilt als de moderne en creatieve keuken van de chef. Die verraste ons met zijn bereiding van lauwwarme babykreeft, geserveerd met burrata, groene asperges en een gel van tomaat, opgewerkt met een intense bouillon van bisque met citronella. Hij gaat verder met gebakken zeebaars, vergezeld van gewokte courgette, shiitake en petit-gris slakjes van Namen in een kruidenboter met look. Deze hommage aan de streek gaat verder met een prachtige land-zee combinatie: pulled pork van Iberisch varken met langoustines, geserveerd met een smeuïge crème van bintjes en een intense ketchup. De filet van duif, gebakken op het been, en gelakte bil van de duif in een saus van porto en ponzu tonen nog maar eens dat de chef niet alleen een vakkundige ‘rôtisseur’ is, maar ook een begenadigde sausmaker. Wij eindigen deze culinaire wandeling met een selectie van de indrukwekkende kaastrolley. Niets dan lof voor het uitgebalanceerde menu en de wijnkeuze.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Wednesday 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Saturday 12:00-14:00 — 19:00-21:30
Sunday Closed

Team

Bénédicte Adam Hostess, Owner
Raphaël Adam Chef, Owner

Awards

  • Wine menu of the Year 2008

Our partners

Similar Restaurants

L'Eau Vive

1720

Couvert Couvert

1720

Le Coq aux Champs

17,520