Onder leiding van de getalenteerde chef Mathieu Vande Velde is de grandeur van Le Roannay weer helemaal terug. Het pand onderging een elegante renovatie maar er is meer, want deze jonge chef die werd opgeleid door David Martin zorgt voor een boeiende kookstijl met respect voor de tradities. Een van de huidige topcreaties is kortgebakken Noorse langoustine met twee explosieve smaakmakers op basis van nori en chilipeper. De eerst in boter gekonfijte kalfszwezerik van daarna wordt geroosterd en komt met ham uit de Eiffel, eigenhandig gerijpt door de chef, met een intense mousseline van shiitake en vinaigrette met rundvleesjus en korianderolie. Elk gerecht wordt ondersteund door voortreffelijke sausen, een knappe fusie van techniek en creativiteit. Met een rijke wijnkelder tot haar beschikking kan de sommelier trefzekere wijncombinaties aanbevelen die de smaakbeleving nog sterker maken. Het verleden en het heden komen hier prachtig samen en het staat vast dat Roannay een van de betere adressen is van de regio.