Back to search results

La Table de Maxime
1720

Sinds de opening van zijn restaurant, dat in 2024 zijn 15e verjaardag viert, legde Maxime Collard reeds een lange weg af. Als chef, hotelier en ondernemer, te midden van zijn geboortestreek en omringd door zijn familie, werkt deze bescheiden chef onvermoeibaar verder aan het uitbouwen van zijn zaak. Maxime Collard houdt niet van grote woorden. Het is door hard werken, samen met zijn team, dat de elegantie en intensiteit van zijn kookstijl almaar beter werd. Tijdens verschillende maaltijden verbaasde deze chef ons meer dan eens. Zo herinneren we ons de kikkerbilletjes in een ragfijn korstje van daslook, kalfszwezerik met tandoorikruiden en morieljes met saus van Noilly Prat, net zoals de kalfszwezerik in een perfect knapperig korstje van broodkruim, vergezeld van diverse structuren van artisjok, enkele gnocchi met parmezaan en fantastische bearnaise met truffel. Twee grote culinaire momenten. Maxime Collard is ook erg gehecht aan zijn streek. Met de beste producten uit de regio verraste hij met creatieve en genereuze hapjes vooraf. Zijn grote technische vaardigheid en ongelooflijke precisie komen tot uiting in creaties zoals gebakken tarbot met Mechelse asperges in drie texturen en blauwe kreeft in twee bereidingen: een tartaar van de scharen met een ijsgekoelde consommé geparfumeerd met rozengeranium en perfect gepocheerd staartvlees met een trompe-l’oeil van bolletjes buffelmozzarella van Neufchâteau. Tijdens het wildseizoen staat er steevast regionaal wild op het menu. De enige constante is dat klassieke recepten altijd het juiste vleugje moderniteit meekrijgen en ze daardoor een nieuwe persoonlijkheid bezitten. Dit restaurant beschikt tevens over een uitzonderlijke wijnkelder en ook de wijnarrangementen die voorgesteld worden door sommelier Frédéric Cabut zijn spot on. Bij deze Chef van het Jaar 2024 is alles aanwezig voor een onvergetelijk culinair moment. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 19:00-20:15
Thursday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Friday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Saturday Closed — 19:00-20:15
Sunday 12:00-13:15 — 19:00-20:15

Team

Maxime Collard Chef, Owner

Awards

  • Chef of the Year 2024
  • The nicest restaurant design 2020
  • Young Chef of the Year 2011

Our partners

Also recommended Restaurants

L'Eau Vive

17,520

Le Coq aux Champs

17,520

Arabelle Meirlaen

1820