Met een dynamisch en jong zaalteam zet Het Land aan de Overkant zijn even fijne als eigenzinnige culinaire koers verder. We genieten van een evenwichtig, seizoensgebonden menu waar ruim plaats wordt gemaakt voor lokale producten. Bij het aperitief komt een krokantje met zure room, zoete aardappel en cheddar plus een diep bord met fijne aardappelpuree, vers gepelde grijze garnalen, gedroogde prei en haringkaviaar als een bijzonder geslaagde, smeuïge combinatie. Op dat elan aan fijne hapjes gaan we verder met frisse tartaar van langoustine en crème van dille en radijs. Voorgerecht is zacht gegaarde tarbot met bospaddenstoelen, compote van cevennes ui en saus op basis van hazelnoten. Met borst van Anjouduif en wildsaus plus gekruimelde pindanoten en satay kruiden genieten we opnieuw van een ongewone en geslaagde samenstelling. Quenelle van fijn vanille-ijs baadt in uitstekende warme chocoladesaus met daaronder verstopt gezouten karamel. Het moet niet altijd een dame blanche zijn die ons verleidt én bekoort.