Sereniteit, ongedwongenheid en persoonlijke aandacht, daarvoor zorgen gastheer Joachim Boudens en zijn bedieningsteam. Als perfecte achtergrond voor de bijzondere creaties van kompaan chef Gert De Mangeleer en zijn keukenteam. Tafelen in het minimalistisch ingericht oud pand in het exuberante Botanic Sanctuary hotelcomplex staat borg voor een totaalbeleving. Die wordt onder meer gekenmerkt door verschillende tafelbereidingen en leuke interactie. Ook op wijnvlak worden we verrast door de onuitputtelijke kennis en het engagement van topsommelier Pieter Fraeyman. Gert De Mangeleer kiest voor nobele producten zoals dikke tarbot die hij op lage temperatuur gaart en extra smaak krijgt met inktvis die op een tafelbarbecue versmolten wordt. De smaakvolle afsnijdsels van de tarbot serveert Joachim Boudens in escabèche van beukenzwammetjes met daarbij een overheerlijke saus van vin jaune en olie van vijgenblad. Signatuur tussengerecht is risotto van pijnboompitjes met doodstrompet, zwarte truffel en arbequina olijfolie als schoolvoorbeeld van hoe diverse smaken en aroma’s elkaar harmonieus kunnen versterken. Filet van Anjouduif vormt rosé gebakken de basis van een subtiele compositie met eendenlever, gerookte paling, rode biet en rode kool. Daarbij jus van rode wijn en gefermenteerde look. Doorheen dit gerecht snijdend worden diverse lagen en kleuren zichtbaar en is het volop genieten van intense smaken die harmonieus met elkaar versmelten.
Lunch ‘Omakase’: enkel beschikbaar op dinsdag-, woensdag en donderdagmiddag