Eliane
1720

Na een tussenstop in Sicilië koos Kobe Desramaults ervoor om zich in Brussel te vestigen met koffers en grillvuur. Midden in de oude gebouwen van het rocklabel PIAS opende hij Eliane, een hommage aan zijn grootmoeder. De plek, met een gedempte en muzikale sfeer, verleidt meteen door zijn ruwe charme: drie tafels van vier personen, acht zitplaatsen aan de toog en op de achtergrond een grote open keuken met een vintage oven als blikvanger. Hier speelt de culinaire show zich af in een 18tal gangen, afwisselend tussen hapjes en gerechten van uiterste precisie. De chef focust zich op de pure essentie van het product en realiseert gewaagde combinaties met een grote elegantie. De creaties volgen in een vlot tempo: venusschelpen met boterboon, mesheften met venkel, Gillardeau oester, aubergine, vin jaune en comté. Hij toont ook zijn vernieuwd terroirgevoel met een verrassende versie van stoemp, waarbij een aardappel, gegaard in zoutkorst, wordt geplet in een emulsie van karnemelk en Brillat-Savarin kaas, gegarneerd met kwartel-ei en verschillende soorten zuring – een ware smaakexplosie. Daarna volgen delicate gerechten zoals de Bretoense kreeft, gelakt met een coulis van Black Prince tomaten, en lamsvlees van Appelterre-Eichem (Ninove): het lendenstuk geroosterd, de borst en de nek verwerkt tot porchetta, vergezeld van gekonfijte paprika en een bijgerecht van barbajuan gevuld met snijbiet en ansjovis. Het dessert wordt op een lichte en verfijnde wijze afgesloten met een sorbet van zuring, citroenverbena en Reine Claude-pruim, waarbij de textuur een elegante en subtiele beleving biedt. Kobe Desramaults levert een complete, oprechte en moderne ervaring. Een adres dat de hedendaagse keuken perfect belichaamt en terecht werd uitgeroepen tot onze Opmerkelijke Nieuwkomer van het Jaar 2026 voor Brussel.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Dinner
Wednesday Dinner
Thursday Dinner
Friday Lunch & Dinner
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Esteban Casteur Sommelier
Kobe Desramaults Chef, Owner

Awards

  • Remarkable Newcomer of the Year 2026
  • Chef of the Year 2013

Our partners

Also recommended Restaurants

Palais Royal by David Martin

15,520

Bozar Restaurant

17,520

Senzanome

1620