Meer dan 10 jaar geleden was Cuines,33 onze Ontdekking van het Jaar en na de transformatie is het tijd om ze te herontdekken. Cuines,33 werd nog intiemer en warmer met een bijzonder vormgegeven interieur. Voortaan ontvangt het echtpaar nog maximaal 16 gasten rond een U-vormige chef's table en brengt men een uniek menu in vijf ‘moods’. Een bezoek aan de keuken is daar één van. Interactie, veranderen van omgeving, entertainment en verwennerij zijn de sleutelwoorden bij het keukenrepertoire van Edwin Menue dat detailrijk vorm krijgt met focus op intensiteit en diepgang. De chef toont zijn jarenlange verzameling van zilverwerk bij de nieuwe belevingen en serveert zelfs in keramiek van eigen hand. Tartelette van rode biet met appelbes, ganzenlever en gel van merlot azijn zet bij de hapjes de toon. Oosterscheldepaling, salade van appel en avocado, watermunt, crème van groene jalapeño peper wordt aan tafel afgewerkt met granité van ponzu. Perfect op Green Egg gegaarde reebok, gelakt met reductie van appel, honingpollen en cacao wordt geserveerd met jus van reebok, daslookolie, compote van appel uit eigen tuin en girolles. Fleur Boussy en Edwin Menue kunnen zich door de schaalverkleining nog beter concentreren op hun gasten en genieten zichtbaar met volle teugen. Cuines,33 is daardoor een hogere score waard en een vierde koksmuts rijker.