Back to search results

Bon-Bon
19,520

We hebben het al eerder geschreven. Als er in de hoofdstad een etablissement is dat deze naam waardig is, dan is het dat van Christophe Hardiquest. Een chef die meer dan ooit de Brusselse ambassadeur is voor de keuken van de terroir en die onze nationale recepten opnieuw interpreteert in een persoonlijke en meer dan geslaagde versie. In zijn handen neemt de forel uit Malmédy, geserveerd op een klein krokantje een heel andere dimensie aan en wordt het gerecht een volledige, zintuiglijke ervaring. Tijdens onze bezoeken hebben we op de kaart altijd signatuurgerechten, maar ook nieuwe creaties gezien die altijd rekening hielden met de seizoenen. Wij hebben intens genoten van de horsmakreel, gesneden als sashimi, met kaviaar, mierikswortel en azijn van komkommer die onze smaakpapillen weer oppepte. Intussen een klassieker, maar nog steeds een parel is de oester met vodka en tonic, met daarbij een olie van munt, een kleine toets die het grootse gerecht in evenwicht brengt. Een verbazingwekkende crème van Parmezaanse kaas, witte truffel van Alba en hazelnoten van Piemonte wordt de apotheose in het midden van de maaltijd. Maar de blauwe rivierkreeft, op houtvuur bereid, met een beurre blanc met duindoorn heeft zoveel pit en frisheid, dat de herinnering aan het vorige gerecht weer vervaagt. Chef Hardiquest werkt graag met volledige vissen in de oven. De zonnevis ‘forestier’ met vin jaune is de belichaming van de herfst, net zoals de reerug, één van de eerste van het seizoen, gelakt met gemoute gerst, Kivu peper, miso en koji in een krachtige poivrade. Een delicate cappuccino van eekhoorntjesbrood en koffie zijn het slotakkoord van deze geweldige maaltijd. Bon-Bon staat nog altijd op de voorgrond van de Belgische gastronomie, vooral omdat de chef de kunst verstaat om nobele producten met zijn eigen stijl en vrijgevigheid nog meer in de spotlights te zetten.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:30-13:30 — 19:30-21:00
Wednesday 12:30-13:30 — 19:30-21:00
Thursday 12:30-13:30 — 19:30-21:00
Friday 12:30-13:30 — 19:30-21:00
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Christophe Hardiquest Chef, Owner

Awards

  • Chef of the Year 2011
  • Young Chef of the Year 2004

Our partners

Similar Restaurants

L'air du temps

1920

Comme Chez Soi

18,520

Nuance

1820