François-Xavier Simon is een chef wiens parcours en keuken blijk geven van een enorme inhoud en diepgang. Zijn bistro, met de naam Blaise, is een ode aan zijn grootmoeder, en staat voor een terugkeer naar zijn roots gekoppeld aan flink wat durf. Zijn creaties getuigen van puur vakmanschap en perfecte beheersing van smaakcombinaties, waarbij elk ingrediënt bijna religieus eerbiedig wordt behandeld. Of het nu de kroket van varkenspoot met linzen is, die hij afwerkt met fijngesneden scheermessen en citrus, de perfect gebakken kalfszwezerik en jus met sanshopeper, gnocchi met ‘nduja en krokantje van kalfsnier met pindakaas, steeds zorgt François-Xavier voor culinaire kunst die meer is dan eenvoudig smaakgenot maar eerder richting pure emotie gaat. Samen met zijn echtgenote Hanna en een team van jong talent aan zijn zijde, gaan gasten hier steevast onvergetelijke momenten tegemoet waar techniek en passie met elkaar verweven zijn. En precies om die redenen roepen we hem uit tot Jonge Chef van het Jaar 2025 voor Wallonië.