Bartholomeus
1820

Een chef die na 25 jaar zijn concept volledig omgooit en zichzelf succesvol heruitvindt, toont durf en zin voor een nieuw toekomstperspectief. Samen met echtgenote Sandra Vandegeuchte en souschef Philip Vandamme bouwde Bart Desmidt zijn zaak om tot een kleinschalig boetiekstijl restaurant waar via open keuken en eettoog de connectie met de gast centraal staat. Zoals in het verleden focust hij op doordachte bereidingen van nobele producten die voor de ogen van de gasten in de vorm van een vast belevingsmenu smaak en vorm krijgen. Daarbij toont hij respect voor verfijnde ingrediënten door ze vaak op leuke manier te presenteren. Voorbeeld is zeebaars die in een avocado cannelloni gebracht wordt met tamarinde. Of lokale grijze garnalen verwerkt in krokant van kippenvel met crème van basilicum. Inventief is een croque van wulken en dragon net als het gekende signatuur gerecht, tartaar van wagyu met Gillardeau oester in een bal verwerkt met oesterpoeder. Na deze exquise hapjes volgt Noorse langoustine met tomaat, burrata en vanille als voorproefje op een sublieme warme soufflé gemaakt van de jus uit de kop van het schaaldier vermengd met tomaat. Traditioneler is in boter gegaarde tarbot op bedje van gepekelde aardappel en lamsoor dat rijkelijk belegd is met kaviaar. Kaas uit de Savoie is de basis van een elegante compositie met Australische truffel, abrikozencompote en gemarineerde wortel. Kersen uit de lokale polder vormen met chocolade en citroenmelisse een rijk en verfrissend slotakkoord.

Opening hours

Monday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Closed
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — 19:00-21:00

Team

Bart Desmidt Chef
Philip Vandamme Sous-Chef
Sandra Vandegeuchte Hostess

Our partners

Similar Restaurants

De Jonkman

1820

Hof van Cleve

19,520

Sel Gris

1720