Jean-Philippe Watteyne is ambassadeur van de campagne « Authentieke Momenten ».

Dec 14, 2022

Partnernews

Jean-Philippe Watteyne, chef van de restaurants The 1040 en Mitraillette, is ambassadeur van de campagne « Authentieke Momenten ». Deze campagne, medegefinancierd door de Europese Unie en georganiseerd door Apaq-W – Waals Agentschap voor de Promotie van Kwaliteitsvolle Landbouw – heeft als doel lokaal en kwaliteitsvol rundvlees te promoten, het Europees productiemodel, maar ook een verantwoorde consumptie van rundvlees in een evenwichtig voedingspatroon. Rundvlees heeft inderdaad een plaats op ons bord. Ontdek hier de huidige consumptieaanbevelingen in België. 

 

Voor de feesten creëerde Jean-Phi een heerlijk recept dat je moet proberen: 

Ossenhaas met stukjes oester, kleurrijke koolsoorten en smeuïge aardappelen 

Voor 4 personen | Voorbereiding: 45 min/Bereiding: 10 min | Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Ingrediënten: 

800 g ossenhaas 

2 knoflookteentjes

50 g boter

1 romanesco 

1 kleine rode kool 

1 dl wijnazijn 

2 eetlepels bruine suiker 

2 broccolini's 

400 g vastkokende aardappelen 

1/2 l gevogeltebouillon 

1 klontje boter 

6 holle oesters (creuses)

 

Bereiding:

1-      Snij de aardappelen in cilinders, doe ze in een kookpot en giet er gevogeltebouillon bij tot ze net onder staan, doe er 1 geplet knoflookteentje bij, de boter, kruid met zout en laat koken tot alle vocht verdampt is en de aardappelen lichtgeel zien dankzij de boter.

2-      Snij de romanesco in roosjes, kook ze in gezouten water en laat schrikken onder ijskoud water.

3-      Snij de rode kool in fijne reepjes (houd enkele bladeren bij voor de bordpresentatie), stoof aan met een beetje boter, doe de bruine suiker en azijn erbij, voeg water toe tot alles onder staat en kruid met voldoende zout.

4-      Snij de broccolini in de lengte door, kook ze in gezouten water en laat schrikken onder ijskoud water.

5-      Open de oesters, gooi het vocht weg, snij de oesters in kleine dobbelsteentjes en houd 4 oesterschelpen bij.

6-      Kruid de ossenhaas met zout.

7-      Bak de ossenhaas in een pan met olie op een hoog vuur en voeg 1 geplet knoflookteentje en wat boter toe.

8-      Lepel de boter met de knoflook regelmatig over het vlees.

9-      Stoof de groene koolsoorten licht aan met wat boter.

10-   Snij de ossenhaas in mooie plakken, verdeel de verschillende kolen over de borden en vul er ook de oesterschelpen mee op.

11-   Bestrooi met de stukjes oester en werk af met wat vleesjus.

 

Ontdek meer recepten op de website van de campagne: www.momentsauthentiques.eu/recettes-authentiques/


De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024