Laurent Gerbaud

Het recept voor Laurent Gerbauds pralines is gebaseerd op drie onlosmakelijke elementen: kwaliteitsvolle basisproducten, gedreven ambachtslui en een passie voor de echte smaak van chocolade. Laurent Gerbaud ontwikkelde twee chocoladerecepten op basis van nicalisobonen van de coöperatie Ingemann in Nicaragua. De donkere chocolade bezit accenten van gekonfijt fruit en noten die perfect passen in de collectie van deze chocolatier, terwijl de melkchocolade heel krachtig is van smaak. Een melkchocolade waarin de suiker is gewist en de kleur het lastig maakt om deze te onderscheiden van fondantchocolade. Zijn signatuurpraline is een artisanale praliné op basis van hazelnoten uit Piemonte. Het puntje zout erin zorgt ervoor dat deze praline puur verslavend werkt, dit voor de klassieke versie in melkchocolade, terwijl de donkere versie vegan is. Dit jaar vielen we als een blok voor de collectie van vijf hartjes, met op stip het hartje van donkere chocolade met een karamel van mango en piment d’Espelette. Hoewel ook het hartje van witte chocolade met gelei van kalamansi en hazelnootpraliné heel bijzonder smaakte. Mis zeker zijn jongste creatie niet met thee van Comptoir Florian: de ganache ‘Thé de Bruxelles’! Een ganache met groene thee gekoppeld aan de heerlijke smaak van Belgische nougat, hazelnoot en speculoos. Laurent Gerbaud stelt ook ijsroom voor dat je kunt meenemen voor thuis of proeven in zijn gezellige tearoom op de Kunstberg. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-18:00
Wednesday 12:00-18:00
Thursday 12:00-18:00
Friday 12:00-18:45
Saturday 12:00-18:45
Sunday 12:00-18:45

Awards

  • Chocolatier of the Year 2021

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Passion Chocolat

Wittamer

Neuhaus-Bruxelles