Top slager Luc De Laet in volle 'vlees'crisis:
Tegen smaakvervlakking!""

13/03/2018

“Consument sensibiliseren om minder maar beter vlees te consumeren”

Twee succesvolle slagerijen, een vleesrestaurant en een foodtruck verder is het hoog tijd om de groothandel van De Laet & Van Haver verder uit te bouwen én te optimaliseren. Tot voor kort werden de karkassen uitgebeend, het vlees gezouten of gerookt, zowel in de originele beenhouwerij in Hove als in een gehuurd pand in Wommelgem. ‘Butcher’s Craft’ brengt alles nu bij elkaar in een nieuwe eigen fabriek - inclusief showroom voor demo's en workshops - aan de A12 in Aartselaar. “Met een rondleiding in de vestiging tonen we hoe belangrijk kwaliteit voor ons is. Door het aanbieden van uitzonderlijke vleeswaren willen wij sensibiliseren om minder maar wel véél beter vlees te consumeren. Wij werpen resoluut een dam op tegen de huidige smaakvervlakking”, legt bezieler Luc De Laet uit, amper enkele dagen na het uitbreken van het zoveelste voedselschandaal veroorzaakt door een omstreden slachthuis.

Luc De Laet:
"We vormen een ideaal partnership met de trotse boer, die alleen de beste kwaliteit wil aanbieden en niet toegeeft aan massaproductie. Op deze manier geven wij gehoor aan de massale kritiek op de almaar toenemende productie en consumptie van vlees."Het overgrote deel van de klanten van De Laet & Van Haver bevindt zich in de horecasector, met de belevering van meer dan 150 restaurants in binnen- en buitenland. Daarom intensiveert het team de focus op het uitbouwen én optimaliseren van de groothandel, waarmee De Laet & Van Haver vandaag overigens al 25 jaar actief is. In de lijn van de merknaam van de andere concepten brengt de internationaal bekende vleesfabrikant zijn hele productieproces bij elkaar in het gloednieuwe ‘Butcher’s Craft’ in Aartselaar, met een uitstekende verbinding naar Antwerpen en Brussel meteen een ideale uitvalsbasis voor de bevoorrading. “We zijn met onze groothandel gestart om tegemoet te komen aan de veeleisende slager, restaurateur en traiteur. Onze passie en hart voor het ambacht in combinatie met onze liefde voor de culinaire wereld, maakt dat we met onze groothandel de perfecte basis hebben gecreëerd om de visie niet alleen via onze winkels met particulieren te delen. Maar dus ook met heel het horecasegment.”


More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022