THE JANE’S NICK BRIL GASTCHEF IN HOOFDKWARTIER RED BULL

14/03/2018

Topchef Nick Bril bepaalt maand lang menu in restaurant Ikarus in Salzburg


Nick Bril in Oostenrijk. Skiën? Nee hoor! Topchef Nick Bril van The Jane in Antwerpen gaat koken in Oostenrijk! Een maand lang bepaalt hij het menu van restaurant Ikarus in Red Bull’s befaamde Hangar 7 in Salzburg. Dat in samenwerking met patron Eckart Witzigmann en vaste chef Martin Klein. Net zoals in The Jane haalt Bril zijn inspiratie uit muziek, om zo de meest fantastische gerechten op je bord te toveren. Blue Fin Toro met oesters uit Zeeland, komkommer en Kyoto-ajuin bijvoorbeeld. Of Holstein-rundvlees gerijpt bij Dierendonck. De trip naar Oostenrijk dus meer dan waard!

Na de opening in 2003 lanceerde restaurant Ikarus een van de meest ambitieuze projecten in de wereld van de internationale haute cuisine: het concept van gastchefs. Elke maand een andere topchef. Het maakt niet uit van welk continent of land ze afkomstig zijn, of het nu gaat om de Verenigde Staten, Zuid-Afrika of Japan. En of ze traditionele, fusion of moleculaire keuken serveren. Wat wel van belang is, is de variatie die deze unieke gastchefs bieden. En, natuurlijk, de kwaliteit van de gerechten. Onder toezicht van chef-kok Martin Klein en patron Eckart Witzigmann worden de meest creatieve en succesvolle chef-koks ter wereld maandelijks uitgenodigd naar Salzburg.

“Ik ben 33 nu, en nog steeds aan het begin van mijn carrière. Ik heb een zeer sterke en duidelijke visie en ik wil me niet alleen richten op chef-kok zijn. Wij werken samen met een aantal kunstenaars en zijn aanwezig op diverse festivals, omdat wij het belangrijk vinden om de ervaring van onze smaak en filosofie met zoveel mogelijk verschillende mensen te delen. Ik reis ook de hele wereld af om nieuwe culturen te ontdekken, me verder te ontplooien en anderen te inspireren met nieuwe smaken, mensen en ingrediënten.Wanneer ik terugkeer naar The Jane heb ik altijd veel nieuwe ideeën voor het restaurant en de bar. De mix van gastronomie, kunstenaars en ontwerpers maakt mijn werk als ondernemer een van de meest spannende en uitdagende jobs die er bestaan. Het is niet alleen mijn plicht, maar mijn oprechte wens dit gevoel aan mijn gasten over te brengen. Zodat ze mijn passie op hun bord voelen, zien, proeven, ruiken en horen." Zegt Nick Bril.

Nick Bril begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd als afwasser. Een jaar later kreeg hij de kans om te helpen in de keuken, waardoor hij de gastronomiemicrobe te pakken kreeg. Hij besloot al snel een hoogstaande culinaire opleiding te volgen in Brugge, en liep stage bij verschillende Michelin-ster restaurants in Nederland: Kurhaus, Chateau St. Gerlach en De Librije. Op 19-jarige leeftijd stond Bril achter het fornuis in het driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman en "werd hij besmet met het rock n’ rollvirus". Hard werken, perfectie nastreven maar tegelijk een relaxte sfeer nastreven, dat was zijn leven. Bril verliet na vier jaar Oud Sluis en werd chef in restaurant Envy in Amsterdam. Maar na slecht een jaar besloot hij terug te keren naar Oud Sluis om daar de rol van chef-kok - naast Sergio Herman - op zich te nemen. Op dat moment was Bril slechts 24 jaar oud. En nu? Bijna vijf jaar geleden besloten Herman en Bril een gloednieuw concept en restaurant uit te denken, een idee dat zich vertaalde in het intussen befaamde The Jane.

Restaurant The Jane opende zijn deuren in 2014, en kreeg datzelfde jaar - en na slechts 8 maanden - een eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 2015. In zijn vrije tijd uit Nick vaak zijn creativiteit met muziek, en gaat hij als DJ aan de slag. Voor hem zijn gastronomie en muziek een symbiose van leven en liefde. Naast geweldig eten en Nick’s muzikale voorliefde, is de hele ambiance van het restaurant perfect in harmonie met het prachtige interieur. Zo worden alle zintuigen tijdens een bezoek aan The Jane geprikkeld voor de ultieme gastronomische ervaring.


Voor meer informatie, bezoek de Hangar-7 website: www.hangar-7.com

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022