Ten to Taste – Stay & Dine

May 4, 2025

Het perfecte combimenu: een top diner in combinatie met een overnachting op dezelfde locatie. In België beleven we een revival van het betere hotel-restaurant. Wij selecteerden 10 uitzonderlijke topadressen. Voor deze selectie kozen we restaurants die meer zijn dan een bestemming voor fijnproevers. Hier dineert men niet alleen, hier verblijft men ook in stijl met veel charme en uitzonderlijke gastvrijheid. 

Welkom bij Ten to Taste Stay & Dine.

Boury – Roeselare

In het hart van Roeselare creëert Tim Boury samen met zijn echtgenote Inge en broer Ben een verfijnde totaalbeleving, gedragen door familiepassie en vakmanschap. Restaurant Boury voelt aan als thuiskomen op hoog niveau. Je merkt meteen dat hier met passie én precisie gewerkt wordt. Na een avond vol verfijning en culinair genot kan je je hier in alle stilte terugtrekken in één van de stijlvolle kamers.

© Hablar

 

L’air du temps – Liernu

Ver weg van de drukte,  in het hart van het groene platteland van Liernu, prijkt de hedendaagse vierkantshoeve L’air du temps, waar chef Sang Hoon Degeimbre je uitnodigt om de natuur te beleven in haar puurste vorm, zowel op het bord als in de omgeving. Met uitzicht op de uitgestrekte ‘Jardin de Liernu’, waar dagelijks een twintigtal groenten en bloemen de inspiratie vormen, is elk bezoek een ontdekking. Ook overnachten doe je hier, in dezelfde serene en klassevolle sfeer.
 

 

Hertog Jan – Antwerpen

Pal in het centrum van Antwerpen is het genieten bij restaurant Hertog Jan. Gelegen in het 5-sterren superior Botanic Sanctuary Hotel waar historische charme en moderne luxe elkaar ontmoeten, kom je binnen en kan je alles even loslaten. Het complex is een oase van kalmte en klasse, perfect in balans. Na een intiem diner in het stijlvolle decor van het restaurant, hoef je de magie niet meteen los te laten, boven wacht een elegante suite die de beleving moeiteloos verderzet. De Botanic Health Spa & Club is nog zo een extra pluspunt.

© Pieter D’Hoop

 

Le Grand Verre – Durbuy

Durbuy heeft altijd al iets magisch gehad, maar bij Le Grand Verre komt daar nog een extra laag bovenop. Kunst aan de muren, karakter in elk hoekje en een sfeer die zowel chic als losjes aanvoelt. Je dineert er midden in de beleving, en je hebt de mogelijkheid om te logeren in het stijlvolle hotel van Sanglier des Ardennes. Niet alleen de smaken blijven nazinderen, ook de Ardense sfeer blijft je bij.

© Justin Paquay

  

Slagmolen – Oudsbergen

Een karaktervolle watermolen, omringd door groen en met zorg gerenoveerd, vormt het decor voor Slagmolen, een plek waar klasse en gastvrijheid moeiteloos samenkomen. Hier wordt tijd genomen voor elk detail, zowel in de keuken als in de beleving. Wie na het diner wil nagenieten, kan blijven overnachten in een elegante kamer met uitzicht op het omliggende landschap.

 

Ralf Berendsen – Lanaken

Restaurant Ralf Berendsen vormt nog tot eind dit jaar het kloppende culinaire hart van het luxe domein La Butte aux Bois. Van de eerste ontvangst tot het laatste verfijnde detail op het bord: alles ademt elegantie. Chef Berendsen tekent voor een geraffineerde stijl, met zachte smaakovergangen en een perfecte beheersing van cuisson. En dan is er ook nog het hotel zelf, met kamers die je spontaan tot uitslapen uitnodigen en uitstekende wellness faciliteiten. Hier beleef je gastronomie in zijn meest complete vorm.

 

Arden – Rochefort

Midden in het Ardense groen ligt restaurant Arden verscholen in het prachtig volledig gerenoveerde Chateau de Vignée, een plek die charme en rust uitstraalt. Chef Marius Bosmans geeft je hier een culinaire ervaring die stevig geworteld is in de streek. Na het diner duik je de natuur in, of beter nog: de elegante kamers naast het restaurant. Verwacht pure luxe in zijn meest natuurlijke vorm met een voortreffelijk ontbijt en persoonlijke service.

 

La Table de Maxime – Paliseul

Een oude boerderij omgevormd tot een eigentijds culinair hoogstandje dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio, dat is La Table de Maxime in Our, Paliseul. In het hart van de Ardennen serveert Maxime Collard al vijftien jaar lang gastronomische klasse met een hart voor de streek. En na het tafelen nodigen de charmante kamers uit om rustig na te genieten, met een ochtendwandeling door het bos van Our als bonus.

 

Willem Hiele – Oudenburg

Verscholen in de uitgestrekte polders van Oudenburg ligt een brutalistisch pareltje dat meteen indruk maakt. Bij Willem Hiele draait alles rond echtheid – in het bord, in de omgeving en in de warme, oprechte ontvangst. Lokale producten van boeren en vissers staan centraal en worden met respect en gevoel gebracht. Wie echt helemaal wil opgaan in de beleving, blijft best nog even. De guesthouse ademt dezelfde pure, eigenzinnige stijl uit.

Le Cor de Chasse – Wéris (Durbuy) 

Wéris wordt erkend als een van de mooiste dorpen van Wallonië. Le Cor de Chasse is gevestigd in een prachtig, oud hoevekasteel waar Aurore Elias u hartelijk ontvangt.. Chef Mario Elias brengt er een verfijnde keuken die authenticiteit en monderne creativiteit verenigt, met soms zelfs subtiele Aziatische invloeden. Je tafelt hier in alle rust, en wie wil blijven overnachten, geniet van stijlvol ingerichte kamers met met een vrij uitzicht op het omliggende Ardense landschap.

© Geoffrey Huberty

---

Tien culinaire ervaringen, tien onvergetelijke overnachtingen.

Deze selectie toont aan dat een gastronomisch diner meer kan zijn dan een avondmaal, het wordt een totaalbeleving. Dit zijn adressen waar je niet alleen proeft, maar ook beleeft, ontdekt en tot rust komt. Waar je moeiteloos nog wat langer blijft. Kijk zeker op onze website voor de volledige selectie van restaurants met overnachtingsmogelijkheden.

More News

Culinair verfijnd frituren met Gault&Millau & Delizio Gold

Jul 11, 2025

Het label Table de Terroir telt meer dan 100 erkende zaken: 10 nieuwe adressen sluiten zich aan.

Jul 9, 2025

Ten to taste - 10 keer garnaalkroketten in Wallonië en Brussel geselecteerd door onze inspecteurs.

Jul 4, 2025