Brussel is een ware smeltkroes van culturen, en dat vertaalt zich ook in het culinaire landschap. Van pittige Sichuan-gerechten tot subtiele Japanse creaties. Ga mee met ons op reis doorheen Brussel en zijn gevarieerde restaurants.
Bij Fico beleef je de smaken van Sicilië. In deze gezellige trattoria brengen ze traditionele familierecepten met een moderne toets tot leven. De warme sfeer en authentieke gerechten maken Fico een onmisbare stop voor liefhebbers van de smaakvolle Italiaanse keuken.
Rue Américaine 118, 1050 Bruxelles (Ixelles)
Sang Hoon Degeimbre keert met Anju terug naar zijn roots, en brengt een eigentijdse ode aan de Koreaanse keuken met restaurant Anju in Sint-Gillis. Gezelligheid staat hier centraal, gekoppeld aan een warme en attentvolle service. Voor wie de generositeit van de hedendaagse Koreaanse keuken in Brussel wil ontdekken is Anju een must.
Rue de la Source 73, 1060 Bruxelles (Saint-Gilles)
Bij Miranda proef je de ziel van de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. Alessandro en Maria Concetta Miranda serveren verrassende combinaties en huisgemaakte pasta’s die de essentie van hun thuisstreek perfect weergeven. Een verborgen parel voor wie verder wil kijken dan de klassieke Italiaanse keuken.
Rue du Page 38, 1050 Bruxelles (Ixelles)
© Louchéban
Car Bon neemt je mee naar het hart van de provincie Sichuan met een authentieke en pittige keuken. De eenvoudige inrichting laat de gerechten spreken: intens van smaak en vol karakter. Dit adresje is geliefd bij de lokale Chinese gemeenschap en een aanrader voor wie van kruidige gerechten houdt.
Chaussée de Waterloo 552, 1050 Bruxelles (Ixelles)
© hkj.memories
In het NH-hotel aan de Zavel tilt Hispania de Spaanse keuken naar een hoger niveau. Hier proef je volle smaken en verfijnde bordpresentaties in een elegant decor. Van perfect gegrilde inktvis tot sappig speenvarken uit Segovia, elke hap brengt je dichter bij Spanje.
Rue Bodenbroek 2, 1000 Bruxelles
Sober, strak en secuur. Nonbe Daigaku wordt al jaren geroemd als een van de beste traditionele Japanse restaurants in Brussel. Chef Yosuke Suetsugu en zijn familie zorgen voor een pure keuken waarin de kwaliteit van de ingrediënten centraal staat. De sashimi en tempura zijn ware kunstwerken.
Avenue Adolphe Buyl 31, 1050 Bruxelles (Ixelles)
© Eating.be
In deze levendige taverna, nabij de Vismarkt, proef je de authentieke smaken van Griekenland. Van kleurrijke mezze tot malse gegrilde octopus en traag gestoofde kalfswagen met hilopites, Strofilia brengt de geur en smaak van de Egeïsche zee naar Brussel.
Rue du Marché aux Porcs 11-13, 1000 Bruxelles
In Sanzaru brengt chef Nathan Urbanowiez de Nikkei-keuken tot leven met gedurfde combinaties en subtiele nuances. Het verrassingsmenu is een ware ontdekkingstocht. Bij mooi weer is het terras dat uitgeeft op het park van Woluwe zeer mooi.
Avenue de Tervueren 292, 1150 Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre)
Bombay BBQ is een feest van smaken en een onmisbare stop voor liefhebbers van de Indiase keuken. Dit restaurant brengt een hedendaagse twist aan klassieke gerechten, geserveerd in een sfeervolle en fantasierijke setting.
Elsensesteenweg 280, 1050 Elsene
Bij MY Tannour draait alles om de rijke smaken van Syrië. Hier proef je versgebakken tannourbrood, perfect gegrild vlees en geurige kruiden die samen een authentieke en smaakvolle ervaring vormen. Een ‘must visit’ voor wie van Midden-Oosterse gerechten houdt.
Rue de la Brasserie 98, 1050 Bruxelles (Ixelles)
Deze selectie bewijst dat Brussel een waar paradijs is voor foodies die de wereld willen proeven. In onze hoofdstad is er altijd iets nieuws te ontdekken.
Benieuwd naar meer culinaire hotspots? Bezoek onze website en laat je inspireren door het uitgebreide aanbod aan gastronomische adressen in Brussel!