Samen onderweg op de Foie Gras route

Dec 23, 2021

LANCERING VAN DE EUROPESE CAMPAGNE «SAMEN ONDERWEG OP DE FOIE GRAS ROUTE» OP DE BELGISCHE MARKT MET CHEF TOM VERMEIREN EN JULIEN LAPRAILLE  ALS AMBASSADEURS

Foie Gras gaat over tradities die van generatie op generatie worden overgedragen. Als bewakers van een eeuwenoud ambacht (tot 4.000 jaar geleden) willen producenten maar wat graag hun passie overdragen en oefenen ze hun vak uit met trots. Ze kweken hun dieren voor deze gastronomische lekkernij in open lucht in ambachtelijke familiebedrijven die ze jaar na jaar hebben gemoderniseerd. Foie Gras is ook een echte parel van ons Europees gastronomisch erfgoed. Als voorgerecht, als hoofdgerecht, zelfs als aperitief... Foie Gras past altijd en overal.

Om het dagelijks werk van alle producenten en de uitzonderlijke kwaliteiten van Foie Gras (opnieuw) in de kijker te zetten, wordt de komende 2 jaar in België, Frankrijk, Spanje en Hongarije een promotiecampagne uitgerold. Catherine Colot, verantwoordelijke voor de pluimvee- en konijnensector bij het Collège des Producteurs, is bijzonder blij dat de campagne ‘Samen onderweg op de Foie Gras route’ ook in België van start gaat:

”Met slechts 8 producenten zijn wij een kleine speler, maar het ambachtelijk werk en de specifieke knowhow van onze Belgische boeren garanderen de consument een nobel en gezond product, afkomstig van een gezonde eend die in goede omstandigheden, met respect voor het welzijn van het dier, is grootgebracht.”

 

De campagne zal vanaf november 2021 in België van start gaan. In het kader daarvan zal ook de website «defoiegrasroute. be» worden gelanceerd, met veel informatie over de teelt, de productie en boordevol tips van chef-koks over de bereiding van heerlijke recepten. Er komt ook een uitgebreide onlinecampagne met onder meer een ">ontdekkingsvideo waarin onze Belgische ambassadeurs je meenemen op reis langs de Foie Gras-route.

Catherine voegt hieraan toe: ”Wij zijn erg blij dat Tom en Julien de ambassadeurs van deze campagne zijn. Zij staan bij iedereen bekend om hun liefde voor lokale en ambachtelijke producten.”

FOIE GRAS DOOR TOM VERMEIREN EN JULIEN LAPRAILLE

Julien Lapraille neemt ons vaak mee op culinaire ontdekkingsreis op radio Contact, op RTL-TVI of op zijn eigen druk bezochte social media kanalen. Bij Julien staat koken steeds gelijk aan werken met lokale producten, gemaakt met respect voor het welzijn van het dier.

Tom Vermeiren is één van onze jonge Belgische keukentalenten die in zijn restaurant Wilford T in Temse samen met zijn team de heerlijkste gerechten op tafel tovert. Zijn drijfveer: werken met authentieke en lokale producten. Als fan van Foie Gras wilde hij maar wat graag nieuwe recepten ontwikkelen. Hij vertelt enthousiast:

“Ik verwerk graag Foie Gras in mijn recepten. De heerlijk subtiele smaak is gewoon fantastisch. En bovendien ben ik ervan overtuigd dat het welzijn van de dieren voor onze Belgische boeren een dagelijkse prioriteit is. Ze zijn gedreven bezig met hun vak en zoals ze zelf vaak vertellen, kan enkel een gelukkig dier een product van uitzonderlijke kwaliteit voortbrengen. En dat proef je!”

In de pan bereid als escalope met fijne groenten, als burger of als voorgerecht met traditionele peperkoek en fruit... Foie Gras zal je fantasie altijd blijven prikkelen. Dus op naar de keuken met ambassadeurs Tom en Julien om samen de heerlijkste gerechten met Foie Gras te (her)ontdekken!

More News

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024

Gault&Millau chef Francesca presenteert: gezonde witte koolsalade. Powered by Samsung

Mar 7, 2024