Sam Van Houcke zal België vertegenwoordigen op Bocuse d’Or in Boedapest in 2022

22/11/2021

Chef Sam Van Houcke van het restaurant Maste in Gent won gisteren de Belgische finale van de Bocuse d'Or wedstrijd op de Horecabeurs in Flanders Expo Gent. 

Vijf opkomende top chefs namen het daar tegen elkaar op om de plaats in de internationale finale te bemachtigen: Sam Van Houcke van Maste in Gent, Therance Dalpez van Chalet de la Forêt in Ukkel, Diego De Baets van Atelier D in Brugge, Archiebald De Prince van La Distillerie in Bourlingster en Benjamin Fontaine van l’Inattendu in Ath. De chefs moesten de jury overtuigen met een vooraf bepaald menu dat bestond uit Pithiviers met rode biet, cevennes ui, garnituur, Old Groendal en een Hollandaise van geuze. In de jury zaten geronomeerde top chefs zoals Peter Goossens, Nick Bril en Viki Geunes.

De winnaar zal volgend jaar ons land vertegenwoordigen op de bekende culinaire wedstrijd Bocuse d’Or in Boedapest. 

Meer informatie: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/11/21/gentse-chef-kok-zal-belgie-vertegenwoordigen-op-bocuse-dor/

More News

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2022

17/05/2022

Aan de ontbijttafel met chef Dimitri Marit van Maison Marit en David Laurent van Patisserie David Laurent

15/05/2022

Monin Mondays: Kaffabar Brussels

09/05/2022