Royal Belgian Caviar moedigt horeca en consumenten aan om voorrang te geven aan lokale kwaliteit en innovatie, ook voor luxeproducten.

Oct 13, 2021

Lokale luxeproducten maken OOK het verschil

Verantwoord consumeren. Het principe raakte ondertussen wel stevig ingeburgerd bij veel Belgen die graag de voorkeur geven aan producten van eigen bodem en zo bijdragen aan een verlaagde ecologische voetafdruk. Voor de feestdagen en als consumenten op zoek gaan naar luxeproducten die ze slechts sporadisch bestellen, durven zij echter nog van deze goede voornemens afwijken.

100% Belgisch en lokaal kaviaar

Royal Belgian Caviar, de enige Belgische producent van kaviaar, die overigens 100% Belgisch en lokaal wordt gekweekt, breekt een lans voor de preferentie voor lokale luxeproducten, zeker als ze de kwaliteit van de buitenlandse concurrentie evenaren of overtreffen. “Met onze ruime expertise als gastronomisch land en passie voor innovatie in fijne voeding van de allerbeste kwaliteit, moeten wij zeker niet onderdoen voor producten die van verre oorden komen, integendeel”, bevestigt Cédric Paquet, Commercial manager van Joosen-Luyckx Aqua Bio, het bedrijf achter het merk Royal Belgian Caviar.

Kwaliteit en innovatie lonen

Royal Belgian Caviar mag dan wel lokaal sterk verankerd zijn met activiteiten verspreid over twee sites (Turnhout en Moeskroen) het Belgische kwaliteitsmerk blijft ook in het buitenland, in landen waar geen (kwaliteits)kaviaar wordt geproduceerd, sterk groeien. De Belgische kaviaar uit Turnhout dankt dan ook zijn opmars gedeeltelijk aan de steeds grotere belangstelling voor afzetmarkten als Scandinavische landen, UK, Zwitserland, USA, Singapour, Zuid-Korea en Japan, landen die vis van topkwaliteit bijzonder weten te appreciëren.

Steurvlees

En het succesverhaal van Royal Belgian Caviar neemt ondertussen ook een nieuwe wending met de commercialisering van steurvlees “wij ijveren uiteraard voor zo weinig mogelijk verspilling. En de zorg waarmee wij onze steuren kweken, wordt beloond door steurvlees van uitmuntende kwaliteit die de wereldtop van de gastronomie, steeds beter weet te appreciëren”.

Bezoek onze website www.royalbelgiancaviar.be om al onze producten te ontdekken of neem rechtstreeks contact op via [email protected]

More News

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024

Gault&Millau chef Francesca presenteert: gezonde witte koolsalade. Powered by Samsung

Mar 7, 2024