Partnernews:
Unilever Food Solutions onthult foodtrends voor 2025.

Mar 21, 2025

Unilever Food Solutions presenteert voor het derde jaar op rij de Future Menus-trends. Dit jaar draait alles om de groeiende invloed van Aziatische keukens. Chinese en Japanse gerechten winnen wereldwijd aan populariteit, en ook Koreaanse en Mexicaanse smaken zijn in opkomst. Dit vertaalt zich in vier grote foodtrends die de komende tijd de menukaarten zullen bepalen.

1. Street Food Couture

Streetfood maakt een opmars in zowel casual dining als fine dining. Generatie Z speelt hierin een grote rol, en heeft een voorkeur voor betaalbare, naar toegankelijke, maar kwalitatieve eetmomenten, wat zorgt voor een groeiende vraag naar Mexicaanse, Indiase, Koreaanse en Filipijnse streetfoodgerechten. Unilever Food Solutions ondersteunt chefs met smaakvolle oplossingen, zoals de veelzijdige sauzen van Hellmann’s.

2. Borderless Cuisine 

Door globalisering en migratie vervagen culinaire grenzen. Chefs combineren traditionele smaken met internationale invloeden, zoals Zuidoost-Aziatische kruiden in klassieke gerechten. Producten zoals Knorr Professional Kippenbouillon helpen hierbij door extra diepgang en umami aan gerechten te geven.

3. Culinary Roots  

Chefs herontdekken hun culinaire erfgoed en laten zich inspireren door lokale keukens, van Hunanese en Baskische tot Oaxacaanse specialiteiten. Met 250 chefs wereldwijd ondersteunt Unilever Food Solutions professionals met recepten, technieken en inspiratie.

4. Diner Designed 

Gasten zoeken steeds vaker naar unieke, gepersonaliseerde eetervaringen. Unilever Food Solutions helpt chefs met trainingen en tools om gepersonaliseerde en innovatieve menu’s te creëren die inspelen op deze trend.

Blik op de toekomst  

De trends voor 2025 laten zien dat foodservice steeds dynamischer wordt, met een sterke focus op wereldse invloeden en unieke eetervaringen. Chefs en horecazaken die inspelen op deze ontwikkelingen, kunnen hun gasten blijven verrassen met vernieuwende en inspirerende gerechten. Future Menus biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar helpt professionals ook om hun aanbod te versterken en hun culinaire creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Het volledige trendrapport is te vinden op ufs.com.

Ontdek de lokale receptinspiratie via deze link: 

https://www.unileverfoodsolutions.be/nl/inspiratie-voor-chefs/future-menus-2025.html

 

 

More News

Gault&Millau chef Jo presenteert: Tarbot en Zeeuwse mosselen met Thaise jus & spitskool

Apr 19, 2025

Partnernews - Delen Private Bank: Humus x Hortense

Apr 11, 2025

Ten to Taste: ice ice baby

Apr 8, 2025