Ontdek La Villa Lorraine 2.0 by Yves Mattagne

11/06/2021

La Villa Lorraine 2.0

by Yves Mattagne

_

Één jaar lang aan werkzaamheden. Een compleet nieuw tijdperk voor de Villa. Gedaan met het bezadigde, formele en ontoegankelijke. 

Serge Litvine en Yves Mattagne halen het Huis uit de boeien om haar opnieuw uit te vinden. De kinderen nemen er de lead, verjongen en dynamiseren door er hun generatie aan te trekken, jonge artiesten, architecten, dj’s, creatievelingen en ondernemers van morgen. 

Dezelfde plaats, een nieuwe sfeer 

Samen met het architectenbureau A3 Development werd alles herdacht om het pand een nieuwe visuele muziek, een afgestoft decor, luchtige ruimtes, beboste lounges, een vleugje poederroos en goud te geven. Een mix van materie en materialen, marmer, messing, vilt, keramiek, travertijn, … 

Wat de atmosfeer betreft, de plantenversiering van La Licorne Verte, een Gold Moon Catellani & Smith kroonluchter, een fresco van kunstenaar Parole of schilderijen van Stefan de Jaeger. Voor de verlichting, Jules Wabbes en Gélule van Ozone wandlampen. De kleur aan tafel, dankzij de Murano glazen. Voor het oor, playlists door Hangar getekend, met een stijgend volume naargelang de avond vordert. 

Het verjongde zaalteam heeft als roeping om bij iedere tafel de bereiding van de gerechten te komen uitleggen, de reizen van de chef te vertellen, maar ook de inhoud van de borden, food & wine pairing, met andere woorden het cliënteel een complete zintuigelijke ervaring te bieden. 

La Villa Lorraine by Yves Mattagne 

In de keuken is het Yves Mattagne die ervoor zorgt een nieuwe stijl te laten schijnen. Na drie decennia aan de top koken, waarvan meer dan twintig jaar in de Sea Grill, het voormalige restaurant van de chef in het Radisson hotel, heeft Yves Mattagne beslist zijn onuitputtelijke energie aan la Villa Lorraine te wijden.

Voortaan biedt la Villa Lorraine één keuken, maar twee verscheidene concepten, naargelang men kiest voor de lounge bar of voor de hoofdruimte. Eén plek, dezelfde sfeer, maar twee verschillende kaarten.

Yves Mattagne wil een subtiel evenwicht vinden tussen de verscheidene culinaire identiteiten uit de wereld en de zoektocht naar lokale seizoengebonden nieuwigheden om het cliënteel van de Now Generation en die van zijn meest loyale klanten van de Generatie X te ontmoeten. Voor een publiek dat ervan houdt te drinken, eten, discussiëren, feesten, maar ook van fusie met het kader, kunst, design en het bord. 

La Villa Lorraine by nieuwe generatie 

Bij de familie Litvine, is het een kwestie van generaties. Wanneer Serge in 2010 de Villa Lorraine overkoopt, nam hij een erfgoed over dat al meer dan 6 decennia omvat. Lange tijd bleef de ligging aan traditie gehecht. Vandaag zijn 3 van zijn 4 kinderen, Tatiana, Vladimir en Sasha, de nieuwe motor van het familiebedrijf. 

Met het gevoel voor werk, de smaak voor schoonheid overgedragen door hun vader en passie voor het vak, bieden ze een reputatie en universum dat ze respecteren en wensen te verreiken dankzij hun uitwisselingen en hun jeugd. Een mini revolutie zonder poespas. De wereld van morgen is van hen. Ze uiten het eenvoudig door de Villa hun eigen dynamiek te geven. 

Copyright Kris Vlegels voor de gerechten en Rafael Deprost voor de restaurantfoto's en de portretten 

https://be.gaultmillau.com/restaurants/la-villa-lorraine-by-yves-mattagne

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022