Ontdek de finalisten van de nieuwe Gault&Millau ‘POP’ awards!

19/10/2017

Gault&Millau lanceert het nieuwe project 'POP'. Op de presentatie van de restaurantgids editie 2018 stelt het team het project en de allereerste ‘POP’-awards voor aan pers en restaurateurs. De eerste selectie ‘POP’-restaurants vindt u vanaf vandaag op de website gaultmillau.be.

----------

Project ‘POP’


‘POP’ is een afkorting van ‘Popular Restaurants’ en staat voor een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. En dit vaak met de focus op één topproduct of bereiding. Lekker genieten van smakelijke gerechten in een origineel kader, met kwaliteit als belangrijkste Gault&Millau criterium. Denk daarbij aan kwalitatieve gourmet burgers, originele en hippe Italiaanse restaurants, cocktail- of wijnbars met een selectie culinaire hapjes, gastronomische tapas, enzovoort.

‘POP’-selectie


Het beoordelen van de ‘POP’-restaurants gebeurt anders dan bij de gewone Gault&Millau restaurants. Deze adressen worden geïnspecteerd door een speciaal ‘POP’-inspectieteam. Zij beoordelen aan de hand van onder meer volgende criteria:

- Heeft het restaurant een leuk interieur en/of een hippe sfeer?

- Is er aandacht voor de beleving en/of een conceptuele invulling?

- Is het restaurant toegankelijk voor iedereen (zonder dresscode of andere verplichtingen)?

- Heeft het restaurant een goede prijs/kwaliteit verhouding?

- Kan je er (relatief) snel iets eten?

De volledige ‘POP’ selectie krijgt een prominente plaats op de gaultmillau.be website. u kan de eerste selectie ‘POP’-restaurants nu reeds ontdekken op https://be.gaultmillau.com/collections/pop. Maar een ‘POP’-restaurant kan ook in de gastronomische Gault&Millau gids worden opgenomen indien het 12 punten of meer scoort bij onze inspecteurs, zoals de meer gastronomische restaurants. U kunt ze in de gids herkennen aan het icoontje ‘POP’. Deze selectie wordt aangeduid met de naam ‘TOP of ‘POP’’. Naast het conceptuele aspect scoren zij dus ook uitmuntend op gastronomisch vlak.

‘POP’ of the year award


Vanaf dit jaar zal Gault&Millau jaarlijks de ‘POP’ of the year award(s) uitreiken. Dit is volgens het Gault&Millau ‘POP’-inspectieteam het meest toonaangevende of beste ‘POP’-concept van het jaar in zijn regio. Hieronder presenteren wij u graag de 3 finalisten/genomineerden per regio:

Vlaanderen:

  • Koks & Tales – Hasselt
  • Bar Palmier - Antwerpen
  • Greenway - Gent

Brussel:

  • Alfons Burger
  • Nona Pizza
  • Dam Sum

Wallonië:

  • Twenty Buns - Bergen
  • Pépite - Namen
  • Les Gamines – Saint-Hubert

De allereerste winnaars (1 per regio) worden bekendgemaakt tijdens de lancering van de restaurantgids op 13 november 2017.

Voor meer info: [email protected]


Foto’s © Würst

Proud 'POP' Partners

More News

Aan de ontbijttafel met Chef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus en bakker Wieland Baert van Patisserie DeMaré

27/11/2022

Ervaar de tijdloze klasse van Gaggenau

21/11/2022

Aan de ontbijttafel met chef Pieter Coomans van Restaurant Wingerd en bakker Jorne van Bakkerij Mens

20/11/2022