Namen, Stad van cultuur en gastronomie

Jul 26, 2021

De stad Namen groeide op aan de waterkant. De samenvloeiing van de Maas en de Samber met de citadel er boven zijn de historische symbolen van Namen.

In het centrum van de stad ontdekt u een rijk cultureel en bouwkundig erfgoed. Unieke stukken vindt u in typische Naamse boetiekjes, waar originaliteit en creativiteit centraal staan. Alle handelaren zullen blij zijn om u te verwelkomen voor een uniek shopping moment.

U kunt ook een wandeling maken door de straten van het hart van de stad en de citadel bereiken dank zij de teleferiek, onlangs geopend, die een prachtig uitzicht biedt op het hart van Namen.

De Waalse hoofdstad zal u verrassen, in de bocht van een straat of tegenover een gebouw, of door de vele kunstwerken in de stad.

Op cultureel gebied kunt u het gevarieerde aanbod van de verschillende instellingen ontdekken en in het bijzonder die van de nieuwe zaal van de „Grand Manège“.

U zult soms gecharmeerd zijn door een eenvoudige wandeling in de oude stad, langs de oevers, … en soms door prachtige ontdekkingen op de site van de citadel en Terra-Nova.

Het is ook op het water dat de stad kan ontdekt worden via een boottocht , of zittend op een van onze terrassen aan de oevers van de Maas, of dankzij de vele wateractiviteiten die in de zomer worden aangeboden.

Namen is ook culinair gezellig met een keuken die traditie, terroir en gastronomie combineert. Ontdek het culinaire talent van maar liefst 16 door Gault&Millau geselecteerde restaurants! Geniet van een verblijf of een uitje in Namen met de kennis van deze ongelooflijke koks. 9 restaurants kregen ook het POP-label. Dit aanbod aan restaurants en brouwerijen zal aan al uw smaakverwachtingen voldoen! Ontdek de selectie op : https://bit.ly/3x3zI3u

Namen is tot slot een toeristische, culturele, sportieve en feestelijke dynamiek het hele jaar door. Er worden tal van evenementen georganiseerd en er worden ook rondleidingen aangeboden.

Goede ontdekking en tot binnenkort!

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024