MOWI SUPREME:
de nieuwe standaard van excellentie in zalm

Feb 26, 2023

Het verhaal van Mowi begon in 1964, toen Thor Mowinckel, onze oprichter, vol passie de basis legde voor duurzame aquacultuur. Hij was een fervent visser en had een vermoeden dat hoe sterker en robuuster de zalm, hoe beter de smaak. Daarop ging hij de twee onstuimige rivieren van Noorwegen verkennen, de Årøy en de Vosso, waar alleen de sterkste zalm tegenop kan zwemmen. Hier haalde hij de eerste MOWI zalm op.
 Sindsdien worden in elke generatie de sterkste zalmen de pioniers van de volgende generatie. Deze natuurlijke selectie heeft geleid tot een unieke bloedlijn, MOWI SUPREME.

Direct afkomstig van onze eigen kwekers
Mowi heeft de volledig geïntegreerde waardeketen, van zalmvoer en zalmeitjes tot eindproduct, in eigen beheer. Dat stelt ons in staat onze zalm in elk stadium en niet aflatend de beste zorg te geven: de voorwaarde voor excellentie.

Sinds het begin van ons verhaal streven we naar perfectie. Door elk jaar onze vaardigheden en technieken te perfectioneren, kunnen wij vandaag een unieke kwaliteit bieden.

Met MOWI SUPREME zalm bieden we u een nieuwe, excellente dimensie in kwaliteit: de beste zalm, speciaal geselecteerd en direct afkomstig van onze eigen kwekers.

MOWI SUPREME zalm
Het recept voor een MOWI SUPREME zalm is eenvoudig: het ijskoude, kristalheldere water van de Noorse fjorden met de natuurlijke stroming die zalm nodig heeft om zijn spiermassa te ontwikkelen, optimaal voer uit onze eigen voerproductie, vol eiwit, vitaminen en mineralen, gemaakt van de beste mariene en plantaardige grondstoffen van duurzame oorsprong, en vooral veel zorg

Binnen anderhalf uur na het opvissen is onze MOWI SUPREME zalm al ontdaan van schubben en gefileerd. Hierdoor behoudt de zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, zijn stevige structuur met de mooie marmering en dieprode kleur.

De MOWI SUPREME zalm die we gebruiken om te roken krijgt wel heel speciale aandacht. Nadat hij gedurende ongeveer één jaar in zoetwater is opgegroeid tot jonge vis, verblijft hij minstens drie volle jaren in open zee. 

Vervolgens zorgen onze meesterrokers dankzij hun knowhow en vakmanschap voor bereiding volgens puur ambachtelijke traditie. De MOWI SUPREME zalmfilets worden gezouten met grof, puur zeezout. Vervolgens worden ze, hangend aan een touw, langzaam gerookt op beukenhout. Om de genereuze smaakt te perfectioneren, laten we de gerookte zalmfilets vervolgens geruime tijd rijpen. Deze rusttijd is essentieel voor een verfijnde smaak.

Duurzaamheid voorop

De ligging van onze kwekerijen, de leefomstandigheden van onze zalm en de knowhow van onze mensen zijn de belangrijkste factoren om u dit kwaliteitsniveau te garanderen.
Wij zijn ons ook bewust van het belang van verantwoorde kweek en de noodzaak dat de zalm in harmonie met de natuur leeft.​
Alle verse MOWI SUPREME zalm is afkomstig van kwekerijen die voldoen aan de strengste ASC-normen voor verantwoorde aquacultuur.​
De gezondheid en het welzijn van onze MOWI SUPREME zalm zijn voor ons van groot belang. Voor een goede stevige structuur beweegt en zwemt de zalm vrij.
Onze vissen krijgen daarom veel vrije ruimte om te zwemmen, met gemiddeld slechts 1% vis en 99% water.
Dit is goed voor hun welzijn en ontwikkeling. Uiteindelijk is dit wat ons in staat stelt om ongelooflijke lekkere zalm te produceren.

In 2022 werd Mowi voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ’s werelds meest duurzame producent van dierlijke eiwitten door de prestigieuze Coller FAIRR Index.

Uw creativiteit : de laatste en belangrijkste stap
Onze zalmen krijgen de best mogelijke zorg gedurende hun hele reis. Wij leggen de lat het hoogst in iedere schakel van onze waardeketen en zorgen zo voor een excellent product, wat perfect is voorbereid op de laatste en belangrijkste stap: uw inspiratie, uw talent, uw recept!

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024