Negen vierkante meter. Zo weinig oppervlakte heeft Stephanie Durbecq nodig om haar dagelijks professioneel uit te leven. Als vlotte barista, vriendelijke gastvrouw en scherpziende entrepreneur. Zo heeft ze van Mimi in één van de wachthuisjes op de Mechelse Bruul met speciality coffee “a hug in a cup” gemaakt.een echte koffie hotspot gemaakt.
Strategische locatie en juiste mindset
Zitplaatsen kan ze niet aanbieden in dit beschermd erfgoed. Wel een kaart die de meeste klanten uit het hoofd kennen. Bij twijfel geeft Stephanie zelf aan wat ze wensen. Ze kent van de meeste mensen hun persoonlijke smaak. De wederzijdse erkenning en gemoedelijke, rustige omgang geeft aan deze take-away apart cachet. Alsof Mimi hier als coffeebar al jaren instaat voor een verzorgd assortiment koffie of thee. Niets is minder waar. “Mimi is in feite een uitloper van de coronacrisis. Toen ik afstudeerde waren er weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt,” vertelt ze met trotse stem. Als jong gediplomeerde in communicatie management maakte ze van die windstilte gebruik om een businessplan op te stellen rond specialty coffee. “Ik dacht spontaan aan een kleinschalig eigen zaakje precies op deze strategische ligging. De bekende locatie had ik als inwoner van Mechelen al lang in het oog had. Het leek me een ideaal plekje om er met de juiste mindset succes te hebben,” klinkt het nog steeds even bescheiden als zelfzeker.
Blend van speciality coffee uit Malawi en Brazilië
Heerlijk hoe onbevangen ze als jonge entrepreneur rustig haar verhaal doet terwijl ze vlot voor haar klanten met ingetogen zwier een cortado en cappuccino bereidt. En wel op basis van een unieke blend van bonen uit Malawi en Brazilië. Beide zijn single origine variëteiten. Exclusief voor haar geroosterd en belend door de Antwerpse koffiebrander Cross Roast. “Met die zachte en toch heel smaakrijke combinatie van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bonen serveer ik speciality coffee die toch heel toegankelijk is voor mijn jong publiek. Veel scholieren passeren bij mij als beginnende koffiedrinkers. Met deze verfijnde blend leg ik een lage drempel zodat ze met het topsegment kunnen kennismaken. Ze ervaren hoe fijn zo’n koffie wel kan smaken.” Vooral als cortado is deze blend met wat gestoomde melk een echte publiekslieveling en trouwens ook haar eigen favoriet.
Homemade iced tea om u tegen te zeggen
Blijft de vraag waar een jonge ondernemer en selfmade woman op korte tijd zoveel expertise tankte. “Geen idee, of toch wel. Zoals wel eens meer is het een mix van durf, veel zelfstudie en de juiste mensen ontmoeten.” Zoals in dit geval Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel van koffiebranderij Cross Roast. Door speciality koffie gepassioneerde jonge mensen die zelf koffie branden en espressobar Caffe Mundi in Antwerpen uitbaten. “Mensen die hun eigen gedachtegoed en kennis via onder meer workshops graag met me delen en ook mijn medewerkers inmiddels trainen.” Mooi om vast te stellen hoe het verhaal rond speciality coffee inspirerend werkt. En hoe de zin voor smaakverweving aan deze take-away coffeebar een eigen identiteit heeft gegeven. Niet alleen met een fijne koffieblend. Maar ook met bijvoorbeeld een eigen samengestelde iced tea die zoet ruikt en aan snoepgoed doet denken. En met rooibosthee, witte hibiscus en frambozensiroop van Monin minder zoet smaakt dan verwacht en zich met een finale van grapefruit ontpopt als een elegante dorstlesser.
Mimi, Bruul 131, 2800 Mechelen, tel.: 0479 57 37 85, maandag tot vrijdag 08:00 – 16:30, zaterdag 09:00 – 17:00 uur, zondag gesloten
Technische details:
Prijzen: