Meet The Chef:
een miniserie als ode aan de Belgische gastronomie

13/11/2019

Lightspeed presenteert met trots het tweede seizoen van Meet The Chef: een miniserie bestaande uit vier afleveringen waarin u kennismaakt met verschillende gerenommeerde chefs.

Waar in het eerste seizoen de Nederlandse chef-koks Menno post (Restaurant Olivijn), Luc Kusters (QO Amsterdam, Bolenius), Richard van Oostenbrugge (212), Peter Gast (Graphite), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste) centraal stonden, is het tweede seizoen volledig gewijd aan de Belgische gastronomie. De volgende vier chefs komen in de miniserie aan bod: Frédéric Chabbert (Dôme), Benoit Neusy (L’Impératif), Sam Van Houcke (Maste) en Marcelo Ballardin (Oak).

Tussen 5 november en 3 december publiceert Lightspeed wekelijks een aflevering van het nieuwe seizoen van Meet the Chef op Youtube.

https://www.lightspeedhq.be/kassasysteem/restaurant/fine-dining/

Eerste aflevering: Frédéric Chabbert – Dôme

Hij is vastberaden en weet wat hij wil: Frédéric Chabbert. Aan het begin van zijn carrière besluit hij dat hij voor Alain Ducasse wil werken en slaagt erin om binnen vier jaar omhoog te klimmen tot de rang van derde chef kok in Alain’s Louis XV in Monaco. Hij reist de wereld rond, doet ervaring op in in de Verenigde Staten en Azië, en verdient zijn strepen als sous-chef en uiteindelijk als chef kok. Zelfs na twee sterren te hebben behaald in Hong Kong, zoekt hij naar meer. Deze mindset vertaalt zich naar het ondernemerschap, en het openen van Dôme.

Bekijk de eerste aflevering: ">

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022