In the picture:
Inspecteurs geven nieuwe adressen om te ontdekken

Jun 28, 2023

Ma Marraine - Tongeren

Je bent jong en je wil wat. En je weet vooral wat je wil. Op een steenworp van Ambiorix op de hoek van de Maastrichterstraat en de Hemelingenstraat opende Lize Willems een laagdrempelig à la carte restaurant Ma Marraine. De twintiger kookt zeer secuur. Haar achtergrond als voormalig chef-patisserie in de keuken van topchef Ralf Berendsen zegt genoeg over de manier waarop ze in de keuken vol finesse aan de slag gaat. Met een intens smakende bisque van noordzeekrab die ze elegant exotisch lengte en inhoud geeft. Verwacht hier (nog) geen haute patisserie maar wel uitermate verzorgde klassieke en detailrijke nagerechten zoals dame blanche of crème brûlée met aardbeien.
Maastrichterstraat 2, 3700 Tongeren

 

Kaillou - Villers-le-Bouillet

Met gerechten zoals perfect gegaarde heilbotfilet met curry-kokossaus of rundvlees van een lokale boerderij, gegrild op een Japanse barbecue en geserveerd met een bundeltje groene asperges met nori en vleesjus met zwarte look, toont Yikai Qiu zijn immense talent. Tijdens zijn ervaring bij verschillende gerenommeerde chefs ontmoette hij Sarah in Frankrijk, met wie hij een gezin stichtte en investeerde in dit art-decohuis. Het menu is origineel, met lokale producten en smaken die worden beïnvloed door de roots van de chef. Hoewel de menubeschrijving beknopt opgesteld werd, is het vooral een uitnodiging om meerdere verrassingen te ontdekken.
Rue de huy 82, 4530 Villers-Le-Bouillet

 

Nast - Izegem

In het lijstje met tot restaurant gerecupereerde gebouwen neemt Nast een unieke plek in. Chef Dean Masschelein bouwde een oude ast om – vandaar de restaurantnaam – waar tot het einde van de jaren zestig chicorei werd gedroogd. De bijzondere setting en strak gestileerde inrichting garanderen op zich een aparte beleving. Een verfijnde aanpak is evenzeer gewaarborgd. De nieuwe culinaire trekpleister is in handen van een talentrijke chef die zich een eind verderop gedurende acht jaren bij topchef Tim Boury de finesse van het metier eigen maakte. Zin voor detail, smaakopbouw en cohesie toont hij met een divers repertoire waaronder een ragfijne zuiderse garnituur van diverse groenten bij perfect gebakken Aubrac rund.
Hondekensmolenstraat 60, 8870 Izegem

Sébastian - Liège     

Sebastian Cassart - die we kenden van Les Coudes sur la table, op de heuvels van Embourg - heeft zijn gelijknamige bistro geopend in de Léopold wijk, hartje Luik. Sinds 6 maanden serveert de chef in een bistro-achtige sfeer intuïtieve gerechten die gekenmerkt worden door de seizoenen en terroir. De borden zijn zonder tierlantijntjes, waarbij de focus ligt op de essentie van het product en de smaak. We hebben genoten van de smaakvariaties die te vinden zijn in bistronomische gerechten, zoals biefstuk met sjalot en merg, geserveerd met waterkersschuim en gekonfijte citroenpompoenchutney.
Rue de la Cathédrale 25, 4000 Liège

 

Cobra - Antwerpen

Jarenlang zat op deze plek de Old Trafford pub gehuisvest. Mancunians maakten plaats voor een zeer gestileerde en sprankelende brasserie met hoog Rive Gauche niveau. Zo behoudt dit gloednieuwe interieur, zij het van een geheel andere snit, toch zijn bijzondere internationale vibe. Premier Leaguevoetbal maakte plaats voor kunst, klasse en cachet. En voor feel good food met kroketten van Ibérico of prima piepkuiken, eerst stevig in miso gemarineerd en dan in zijn geheel keurig gebakken om af te kluiven met daarbij komkommersla met daikon, wortel en munt. Een vrolijke, pretentieloze keuken gesigneerd Orlando Schuitema. Cobra, turn around of the year?
Leopoldplaats 3, 2000 Antwerpen

 

Restaurant Delphine Ronsyn - Rebecq (Bierghes)

Na een reis doorheen verschillende gerenommeerde restaurants hebben Delphine en haar echtgenoot Guillaume deze vestiging geopend, op slechts een steenworp afstand van de familieboerderij. Men waardeert de eigentijdse sfeer van de locatie, die een aangename verbinding met de natuur biedt, evenals de klassieke accenten van de keuken die deze jonge chef aanbiedt. Hij hecht bijzonder veel waarde aan seizoensgebondenheid en de kwaliteit van de producten. Geen bombastische gerechten, maar eerlijke borden, zoals slakjes met knoflookroom en snijbiet, of sappige halve haan met witte asperges en jus gemaakt met Barbar, een lokaal bier."
Chaussée d'Enghien 61a, 1430 Bierghes


Madonna - Antwerpen

Of de gelijknamige wereldster eind dit jaar tijdens haar passage in Antwerpen in Madonna zal langskomen is nog niet geweten. Bar, grand café en fine dining restaurant van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten verwijzen met hun naam niet naar haar. Wel naar alle madonna beelden en kunstwerken van de Antwerpse patroonheilige die veelvuldig in stad en musea te zien zijn. Zoals alle topmusea in de wereld heeft ook ’t stad sinds de heropening van het KMSKA een plaats waar museumbezoekers en passanten met een smaakvolle hap, cocktail of verfijnde gerechten verwend worden. Met rauwe coquilles met ponzu en wakame of met consommé van aardbeien met verbena en Griekse yoghurt, getekend Wesley Debord. Recent werd ook het stijlvolle terras geopend om zo een bezoek nog unieker te maken!
Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen

 

Asado - Bruxelles (Uccle)

In Zuid-Amerika is Asado de term die zowel verwijst naar een typische barbecue als naar de wekelijkse sociale bijeenkomst die eromheen wordt georganiseerd. Deze warme plek ademt dezelfde gastvrijheid en gedeelde ervaring. Met heerlijke grillgerechten en diverse gerechten om te delen. Begin met de bruschetta's die op de brandende kolen worden bereid voordat je een keuze maakt uit het sappige vlees van "Cuts" of enkele vegetarische worstjes. Vaak worden de gerechten geserveerd met originele bijgerechten, zoals zoete aardappelen met munt-feta, wortels met geitenkaas, honing en noten, of bloemkool met hoisin-saus en truffel.
Waterloosesteenweg 905, 1180 Bruxelles (Uccle)

 

Meteor – Mechelen (Heffen)

Terwijl de Mechelse binnenstad de laatste jaren een culinaire revival kende, straalt die dynamiek zich nu ook uit naar de rand. Zo opende Maarten Van Essche die al met Magma in het centrum furore maakt, een tweede zaak in Heffen. Daar kreeg een pastoriewoning een herbestemming. Geheel in de tijdsgeest en overeenkomstig het klassieke pand kiest de chef voor een keuken die traditioneel van opzet is Tegelijkertijd laat hij zich inspireren door lokale, seizoensgebonden producten van biologische oorsprong met veel aandacht voor de groentecomponent. Treffende voorbeelden zijn toast champignon op smaak gebracht met diverse minder courante variëteiten of gerookte uiensoep versterkt met kastanjemiso.
Sint-Amandusstraat 5, 2801 Heffen

 

Le Roi de Trèfle - Namur

Het prachtige huis van Brigitte Dekonning (Le roi) en Patrick Kleeblatt (Le trèfle) heeft veel te bieden. Een ideale locatie nabij parking confluence, elegant decor, op maat gemaakte Franse gerechten en als kers op de taart een uitgebreide wijnkelder tegen betaalbare prijzen. Tijdens de lunch is er een vereenvoudigd menu met enkele suggesties, maar 's avonds wordt het menu uitgebreider. De chef combineert naar wens de seizoensproducten die zijn koelkast vullen. Een favoriete plek, zeker omdat de rekening niet al te hoog oploopt.
Avenue Baron Louis Huart 12, 5000 Namur

 

Le Claridge - Waterloo

Met de opening van een vestiging in Waterloo moeten liefhebbers van de filet américain façon « Georges Niels » niet meer naar één van de Brusselse brasseries van de familie om van hun lievelingsgerecht te genieten. Niets werd aan het toeval overgelaten, de renovatie van het gebouw is schitterend en je herontdekt snel de warme sfeer van hun andere restaurants zodra je plaatsneemt in de zaal met zijn zorgvuldige akoestiek. Dit terwijl een aangename tuin het terras verlengt. Qua keuken blijft het huis trouw aan zijn roots, met klassieke Oostendse garnaalkroketten en aan het spit geroosterd gevogelte met morillesaus.
Chaussée de Bruxelles 128 A, 1410 Waterloo

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024