GAULT&MILLAU BELGIUM:
HOW IT WORKS

21/02/2017

Gault&Millau - Make Life Tasty


Plaatsen ontdekken en aanbevelen waar we heerlijk kunnen tafelen, nadenken over de toekomst van de gastronomie en de horeca van morgen, talent en ambacht ondersteunen en onder de aandacht brengen: dat is waar Gault&Millau vandaag meer dan ooit voor staat!

We zijn een actieve uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Onze core business is het selecteren en beoordelen van restaurants, bistro's en brasseries waar het lekker tafelen is. Maar er is meer, Gault&Millau wil uw ambassadeur zijn voor smaak, kwaliteit en ook innovatie.

We kijken actief naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via ons project Grote Keuken/Grande Cuisine by Gault&Millau en de Gault&Millau Catering Awards, en naar gezond genieten. Ons project Culinary Innovators vormt op haar beurt een visie op, en platform voor, de toekomst van de gastronomie. Ook worden we meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector voor de evaluatie en/of ontwikkeling van productlijnen en culinaire projecten.

Ons doel is de betere gastronomie in de kijker te plaatsen en mensen te helpen om nieuwe gastronomische adressen te ontdekken en lekkere keuzes te maken. Op deze manier willen we de Belgische chefs ondersteunen en fijnproevers zin geven om nieuwe restaurants te ontdekken.

Make life Tasty!

WIE ZIJN WIJ

Gault&Millau België geeft u in het kader van een transparante bedrijfsfilosofie graag en betere kijk op haar organisatie en werkwijze. Gault&Millau Benelux is een 100% Belgische onderneming met 100% Belgische aandeelhouders die zelfstandig van Gault&Millau Frankrijk opereert door middel van een licentieovereenkomst.

Gault&Millau België bestaat uit een vast team van verschillende sectorexperts. Dit vaste team zorgt voor de operationele werking van de organisatie: de creatie van de restaurantgids, het uitbouwen van de partnerships, het organiseren van verschillende evenementen, het uitwerken van bestaande en nieuwe projecten, enzovoort. Ons directiecomité bestaat uit:

· Marc Declerck, Managing Director

· Jaak Proesmans, Managing Director

· Frank Cops, Director of Operations

· Dries Tack, Business Development Director

· Sven Van Coillie, Marketing & Client Services Manager

Naast het vaste operationele team werkt Gault&Millau België samen met een 20-tal onafhankelijke inspecteurs die verspreid over heel België de restaurants bezoeken. Daarbij wordt uitgegaan van de volgende principes:

· De inspecteurs zijn ervaren proevers die geselecteerd werden op basis van restaurantervaring, productkennis en proefkundige vaardigheden. Hun gedetailleerde rapporten en bevindingen worden gecentraliseerd en kritisch geëvalueerd door een team van professionele experten binnen een reviewcomité dat in alle objectiviteit en los van enige belangenvermenging over de uiteindelijke quoteringen beslist. Deze review commissie stelt een quotering voor en dit wordt per vergadering opnieuw geëvalueerd tot aan de finale publicatie.

· Alle restaurantbezoeken van onze onafhankelijke inspecteurs zijn steeds betalend en anoniem. Net zoals de directie en de redactie ondertekenen ze een strikt ethisch charter.

· Een onafhankelijk redactieteam van zes personen, stuk voor stuk doorwinterde professionals uit het foodgebeuren, zorgt voor de copywriting van de teksten van de restaurantgids waarbij zij beroep doen op de uitgebreide verslagen van de inspecteurs en de score die door de review commissie bepaald werd .

· Ons team beslist in eer en geweten, volledig autonoom, welke restaurants wel of niet in de gids komen. Restaurants hoeven hier niets voor te doen en de vermelding brengt voor hen uiteraard noch kosten, noch verplichtingen met zich mee. Wij streven hiermee geen volledigheid na maar trachten in een snel bewegende markt zo actueel en representatief mogelijk te zijn en in te spelen op de tendensen. Daarom blijven we steeds op zoek naar achtergebleven of ontbrekende pareltjes. De beoordelingen staan totaal los van eventuele commerciële belangen van partners of relaties of van Gault&Millau zelf.

· Alle teksten worden jaarlijks herschreven. Ook dat maakt Gault&Millau uniek.

· De punten worden voor het belangrijkste gedeelte uitgereikt op basis van de smaakervaring, maar onze inspecteurs vullen gedetailleerde verslagen in waar ook de nodige aandacht wordt besteed aan kader, sfeer, wijnkaart en bediening.

· Hebt u een vraag of feedback, of kent u interessante adressen die onze selectie zouden kunnen halen? Laat het ons weten via [email protected].

WAT DOEN WIJ

· De culinaire gidsen, provinciegidsen en landenbijlages

Jaarlijks brengt Gault&Millau de geüpdatete restaurantgids uit voor België. Gault&Millau is al een aantal jaar marktleider en deze gids blijft het visitekaartje van de groep. Via haar diverse thematische awards kan Gault&Millau een bredere kijk geven op de meest talentrijke spelers in ons land.

Daarnaast brengen we ook hulde aan een land of provincie waar het heerlijk vertoeven is. Samen met onze redacteurs gaan we op zoek naar de gastronomische identiteit van de regio of land, stellen we de beste gastronomische adressen voor en geven we aanbevelingen om uitgebreid te genieten van de streek en haar culinair aanbod.

www.gaultmillau.be

· Culinary Innovators

Een on en offline platform waar chefs, partners, experts en foodies samen kunnen nadenken over de toekomst van de gastronomie. Orgelpunt is het "Culinary Innovator of the Year" event, een gastronomische inspiratieavond waarop de persoon of het bedrijf met het meest innovatieve (en haalbare) idee binnen de wereld van de gastronomie wordt verkozen.

www.culinaryinnovators.com

· Grote Keuken / Grande Cuisine

Een initiatief dat mede is ontstaan op vraag van de vakorganisaties binnen de wereld van de professionele catering en grootkeuken. Door het uitbrengen van een nieuw magazine, de organisatie van netwerk events, en de uitreiking van verschillende catering awards, wil Gault&Millau samen met de vakmensen en partners originele initiatieven die zorgen voor smaak en kwaliteitsverbetering onder de aandacht van de sector en het publiek brengen.

www.grotekeuken.be

· Gault&Millau POP

‘POP’ staat voor een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. En dit vaak met de focus op 1 top product of bereiding. De ‘POP’ selectie krijgt een prominente plaats op de gaultmillau.be website en wordt ook deels opgenomen in de jaarlijkse restaurantgids.

https://be.gaultmillau.com/news/gault-millau-proudly-presents-pop

· De chocolaterie en patisserie gids

Een gids die de betere chocolatier en patissier wil honoreren en laten ontdekken. Net als binnen de gastronomie kent België zeer veel talent in deze sector. De gids is een leidraad en invitatie om alle heerlijke adressen in België uit te testen.

www.chocolatierpatissier.be

GAULT&MILLAU INTERNATIONAAL

Gault&Millau is een sterk groeiend internationaal merk en de referentie binnen de gastronomische wereld. Wist u dat Gault&Millau ondertussen aanwezig is in volgende landen:

· Frankrijk

· België

· Luxemburg

· Nederland

· Oostenrijk

· Hongarije

· Duitsland

· Zwitserland

· Polen

· Australië

· Canada

· Japan

· Marokko

· Georgië

Binnenkort zullen ook het Verenigd Koninkrijk, Noord-Italië, Kroatië en Slovenië een Gault&Millau gids lanceren.

U kan dus wereldwijd de Gault&Millau gids raadplegen voor de zoektocht naar een geschikt restaurant. Op www.gaultmillau.be kan u onderaan de pagina reeds verschillende gratis online gidsen van deze landen raadplegen. Binnenkort is ook een gratis App beschikbaar die alle landen covert waarin Gault&Millau actief is en brengen we u praktische en inspirerende “best of’s”.

MAKE LIFE TASTY!

More News

Pannenkoek met mout en Cristal XTRA, humus van pompoen en escabeche van Zeeuwse mossel

20/03/2023

Monin Mondays: Kiss My Coffee in Oostduinkerke

20/03/2023

Primeur in Benelux: az groeninge behaalt als eerste ziekenhuis Gault&Millau label voor patiëntenmaaltijden

07/03/2023