Extra culinaire troef in Mechelen:
Restaurant Tinèlle opent de deuren

04/09/2019

Twee nieuwe horecazaken in Mechelen verwelkomen volgende week hun eerste gasten: Tinèlle en Barbib, respectievelijk een gastronomisch restaurant en een gezellige bar, uitgebaat door topchef Ken Verschueren en zijn vrouw Jenny Callens en dat in de prachtige historische setting van Het Predikheren. Beide concepten zijn volgens het stadsbestuur een meerwaarde voor Mechelen.


Een voormalig predikherenklooster en militair hospitaal uit de zeventiende eeuw werd vandaag omgetoverd tot Het Predikheren, dé culturele hotspot van Mechelen. Komend weekend opent hier ook de nieuwe bibliotheek. In de linkervleugel, waar ooit de monniken op doorreis van hun nachtrust genoten, etaleren Ken Verschueren en Jenny Callens voortaan hun liefde voor het vak. In Tinèlle eet je à la carte en kun je proeven van de Frans-Belgische keuken. Hier ga je voor meer dan een smaakvol bord, je proeft er ook een stukje geschiedenis in.

Extra dimensie

Burgemeester Bart Somers: “Met de opening van restaurant Tinèlle hebben we opnieuw een culinair toprestaurant in Mechelen. Bovendien kiest het team van chef Ken Verschueren voor een herkenbare, maar verrassende foodbeleving, volledig in lijn dus met alles waar Mechelen vandaag voor staat. Tinèlle en Barbib zullen Het Predikheren doen sprankelen en geuren en geven daarmee een extra dimensie aan deze nieuwe Mechelse hotspot. Ik wens Ken Verschueren en zijn team veel succes.”

Björn Siffer, schepen van Cultuur en Toerisme, benadrukt dat Het Predikheren een plek is voor iedereen en dat uit zich ook in de keuze voor Ken Verschueren. “Het is een eer dat een sterrenchef als Ken Verschueren zich in onze stad vestigt. Zo zet Mechelen zich jaar na jaar meer en meer op de kaart als culinaire topbestemming. Tinèlle belooft een ervaring te worden voor zowel fijnproevers, gelegenheidsrestaurantbezoekers, als voor bedrijven. Het mooie aan dit verhaal is dat er naast deze klassezaak ook een heel toegankelijke foodbar komt voor een snelle, simpele hap. Bibliotheekbezoekers zullen maar al te graag blijven plakken in Het Predikheren.”

Unieke locatie

Een tafeltje reserveren voor een lunch of diner in restaurant Tinèlle kan vanaf maandag 2 september. “Eindelijk is het zover”, klinkt het bij Ken Verschueren, topchef en zaakvoerder van Tinèlle. “We hebben een erg lang traject achter de rug. Het was niet evident om een horecazaak te beginnen in een monumentaal pand, maar ik ben fier op wat het geworden is. We hebben de lijn van de architecten doorgetrokken en werkten samen met interieurman Raf Verwimp. We kozen materialen die de historische waarde van het pand respecteert.”

“Dit is culinair genieten in een historische gebouw dat ondertussen zijn architecturale verhaal vertelt. Ons beleid is erop gericht om monumenten een nieuwe bestemming te geven, maar hun historie en eigenheid te behouden. We houden onze gebouwen in leven door te restaureren en geven ze de best mogelijke invulling”, zegt schepen van Monumenten Koen Anciaux.

Publiek

Tinèlle is van maandag tot en met vrijdag ’s middags en ’s avonds geopend voor iedereen die gastronomisch wil tafelen. Tinèlle is een à-la-carte-restaurant, maar serveert ’s middags ook wel een driegangenlunch. Voor zakenlui kan de lunch snel vooruit gaan. Zo kunnen zij op een uur tijd lekker en uitgebreid gegeten hebben. Zaterdag en zondag is Tinèlle geopend voor privéfeesten, trouwfeesten en andere concepten. De ondergrondse parking Tinel, aan de rand van de stad, is op wandelafstand van het restaurant.

Barbib

De foodbar Barbib in de pandgang van Het Predikheren opent officieel pas na het openingsweekend van de nieuwe bibliotheek, al is er alvast een try-out op zondag 1 september. Barbib is zeer toegankelijk voor een breed publiek. Ideaal voor bezoekers van de bibliotheek of de kazerne Dossin, maar vooral alle Mechelaars die houden van simpel, lekker eten. Je kan er komen ontbijten, gewoon een koffie of een biertje komen drinken, of genieten van een lekkere croque monsieur, pasta of vol-au-vent.

Barbib is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheek, met uitzondering van het weekend. Tijdens de zomermaanden zal Barbib langer open zijn tijdens het weekend.

Binnenkort meer informatie op https://be.gaultmillau.com/restaurant/tinelle !

More News

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2022

19/05/2022

Blueness opens 31.05.2022 in Antwerp

18/05/2022

Aan de ontbijttafel met chef Dimitri Marit van Maison Marit en David Laurent van Patisserie David Laurent

15/05/2022