Het mooie weer is eindelijk terug en dat vraagt om één ding: terrasen. Om jullie te laten genieten van uitzonderlijke culinaire momenten in een groene omgeving, hebben wij enkele exclusieve terassen geselcteerd in heel België. Lees verder en ontdek deze bijzondere restaurants met een adembenemende setting buiten.
Ga zeker in Roeselare het nieuwe tuinterras van Boury ontdekken. De opvallend vormgegeven buitenkeuken pronkt al jaren in de groene setting van het restaurant. Recent kreeg ook het buitenmeubilair een serieuze upgrade door een ontwerp van Manutti. De comfortabele buiten eetervaring accentueert de vindingrijkheid van de keuken van Tim Boury en team. Met een 19 I 20 en een vijfde koksmuts staat Boury aan de top van de beste restaurants van ons land.
Restaurant De Jonkman bezorgt bezoekers een onmiddelijk gevoel van ontspanning. Vis en andere maritieme delicatessen spelen een hoofdrol in de keuken van chef Filip Claeys. Op het menu staan met name langoustine, maar ook de beste producten van de Noordzee. Dit in combinatie met het uitnodigend terras maakt het de perfecte mix om te genieten van een culinaire ervaring op hoog niveau, voor elke gelegenheid.
Gevestigd in een authentieke watermolen aan de Bosbeekvallei in Oudsbergen, komt de omringende natuur volledig tot zijn recht bij dit restaurant. In een oase van groen geniet je van je aperitief terwijl je een zorgvuldig samengesteld menu ontdekt. Hoogtepunten zijn onder meer rundertartaar met kaviaar, langoustines vergezeld van foie gras en zwarte truffelsaus, kalfszwezeriken geglazuurd met een Tropea-sjalottentaart en een portsaus. Als dessert is de klassieke dame blanche een traditionele must-have.
Om een culinaire ervaring te beleven waar pure smaken en groen uit eigen tuin een hoofdrol spelen, is een rit naar Marchin zeker de moeite waard. Bij Arabelle Meirlaen geniet je van een verfijnde keuken met op het bord: Gambero Rosso, Blauwe Kreeft uit Finistére of zelfs tarbot met zeebaarsbottarga en knapperige bloemkool. Het rijke kaasplateau wordt geserveerd met honing uit de bijenkorven van de tuin. De prachtige setting van het terras, de uitzonderlijke producten, en de elegante keuken van Arabelle zijn de omweg meer dan waard.
Met zijn verfijnde inrichting en idyllische ligging in het luxueuze hotel La Butte aux Bois, is Ralf Berendsen zeker één van de mooiste restaurants van België. Hier aan tafel schuiven voelt aan als een betoverende gastronomische reis. Chef Berendsen zorgt ervoor dat ingrediënten van topkwaliteit worden gecombineerd met verfijnde technieken en bijzondere smaakassociaties. Dit bijzondere adres staat garant voor onvergetelijke maaltijden in een idyllische groene omgeving.
Bij restaurant Le Coq aux Champs, gelegen in Condroz, zorgt chef Christophe Pauly voor een culinaire belevenis in een oase van groen op het terras. De chef zorgt keer op keer voor verrassende smaken met zijn gerechten. Op het menu staan onder anderen gegrilde asperges, aardappelmousseline en geraspte Mimolette, of Racan-duif met morieljes en geurige erwten met verbena. Zoveel gerechten die barsten van de smaak en jouw maaltijd onvergetelijk zullen maken.
Deze oase van elegantie verwelkomt gasten in een idyllische omgeving op het verleidelijke terras, in totale harmonie met de omringende natuur. De keuken van chef Devalkeneer belichaamt de perfecte combinatie van traditie en creativiteit, waarbij elk gerecht zich voor je ogen openbaart als een gastronomisch kunstwerk. Van Bretonse kreeft tot Aveyron-lamsvlees, eend of foie gras uit het zuidwesten, elk ingrediënt wordt versterkt door begeleidingen die het hoofdproduct benadrukken. Met zoveel kwaliteitsproducten en zo’n kader blijft een maaltijd aan de rand van het Zoniënwoud altijd een uitzonderlijk moment.
Gelegen in het hart van een groene vallei, dankt L’Eau Vive zijn naam aan de Burnot die langs de oude watermolen naast het restaurant stroomt. Ondanks het comfort en de pracht van het nieuwe interieur blijft het terras de ideale optie om buiten te eten, omdat het extra rust uitstraalt. Chef Pierre Résimont biedt zijn gasten een keuken die een genot is voor de smaakpapillen. Wij hebben mooie herinneringen aan een origineel zomergarnalentaartje en een plakje tarbot bereid met schelpdieren, boekweit en yuzu ceviche.
Cuchara is ongetwijfeld een van de meest bijzondere adressen van het land. Soms intiem en soms mysterieus, biedt het unieke ontwerp een decor dat perfect aansluit bij de creatieve keuken van chef Jan Tournier. Het terras in de binnentuin is inspirerend om van een culinaire ontdekkingstocht te genieten. Of je nu binnen of op het terras zit, de sterke persoonlijkheid van deze keuken komt altijd volledig tot zijn recht.
Maxime Collard heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op het kleine dorpje Our. Vooral sinds hij door onze gids werd verkozen tot Chef van het Jaar 2024. Zijn horecabedrijf, gevestigd in een oud dorpsgebouw, profiteert van een eigentijdse uitbouw en een terras dat de gasten letterlijk onderdompelt in de omliggende groene natuur. Deze kalmte en sereniteit weerspiegelen de regio, en Collard brengt eer aan deze omgeving met gerechten zoals het lamszadel van Bertrand Jaspart en zijn gekonfijte schouder, die uitblinken in elegantie en soberheid.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste culinaire nieuws.
Ontdek hier alle restaurants van onze gids met een terras !