De Europese campagne « Enjoy the authentic Joy » werd in schoonheid afgesloten tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators event dat op 16 mei plaatsvond in de Verbeke Foundation. Drie charcuteriespecialiteiten, gebaseerd op een unieke Europese knowhow, werden door chef Alessandro Ciriello van restaurant L’Horizon in de schijnwerpers geplaatst.
Hoofdrolspelers waren: Mortadella Bologna BGA, Salamini Italiani alla Cacciatora BOB en Cotechino en Zampone Modena BGA.
Speciaal voor dit event creëerden chef Alessandro en zijn team een recept dat de geraffineerde en typische smaak van de Salamini Italiani alla Cacciatora BOB koppelt aan het aangenaam smeuïge van een parmezaan-mosterdroom en het frisse van pistache en basilicum.
Soesjes met Parmigiano Reggiano, Salamini Italiani alla Cacciatora BOB, pistache en basilicum
Ingrediënten
Salamini Italiani alla Cacciatora BOB
Voor 15 soesjes:
25 cl water
75 g boter
150 g bloem
3 eieren
Zout
150 g gemalen parmezaan
Parmezaan-mosterdroom:
1 l room 40%
4 blaadjes gelatine
1 el graanmosterd
500 g gemalen parmezaan
Basilicum-pistacheroom:
1 l room 40%
8 blaadjes gelatine
100 g gemalen pistaches
300 g basilicum
Peper en zout
Bereiding
https://www.enjoytheauthenticjoy.eu