Duvel Barrel Aged, de perfecte afsluiter van een smaakvol jaar

19/12/2017

De eindejaarsfeesten kondigen zich extra feestelijk aan. Na een allereerste succesvolle editie van Duvel barrel aged eerder dit jaar, hebben onze brouwers opnieuw Duvel op houten bourbon vaten intens laten rijpen. Deze magische smaaksensatie van Duvel met Bourbon-aroma’s zal ongetwijfeld gesmaakt worden door zowel bier als whiskyliefhebbers tijdens de feestdagen. Om het feest helemaal compleet te maken is er nu ook een uniek Duvel Barrel Aged glas ontwikkeld.


De eerste editie van Duvel Barrel Aged was een succes. Niet alleen bij Belgische bier- en bourbonliefhebbers, maar ook internationaal. Het gerijpte speciaalbier werd bekroond met een Gouden Medaille op de World Beer Awards. Om nog meer mensen kennis te laten maken met Duvel Barrel Aged brengen we deze keer 44.000 genummerde flessen uit.

Duvel Barrel Aged is een uniek degustatiebier dat werd ontwikkeld met veel respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende twist. Het goudkleurige speciaalbier werd namelijk gerijpt op eikenhouten bourbonvaten. De vaten komen van twee gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries: Four Roses Distillery en Buffalo Trace Distillery, beiden uit Kentucky. Deze 193 vaten, allemaal minstens 5 jaar oud, zijn nog doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een royaal pallet van karamel en whisky-aroma’s. De pittige bite van Duvel krijgt er zo een smeuïge karamel-en vanilletoets bij én uiteraard het heerlijke bourbonaroma van de vaten.

Hedwig Neven, meesterbrouwer Duvel :

“De bourbonvaten geven langzamerhand hun smaak af en zo vermengt onze Duvel geleidelijk aan met alle aroma’s uit de vaten. Op smaak staat geen tijdstip en elk vat evolueert anders, dus wij wachten geduldig af tot de smaak perfect op punt is.”

Duvel Barrel Aged staat voor verfijnd genieten, samen met vrienden en familie, en past perfect op het einde van een feestelijke maaltijd. Vanaf december vind je Duvel Barrel Aged in een mooie geschenkverpakking met een nieuw, speciaal ontwikkeld Duvels degustatieglas in de drankenhandel en de supermarkt. Een combinatie van het iconische tulpglas en een bourbon tumblerglas om het aroma van het bier helemaal tot zijn recht te laten komen.

Belgisch speciaalbier gerijpt op bourbonvaten als bijzonder eindejaarscadeauTasting Notes :

Kleur : amber tot oker

Aroma : intense toffee, zweem van karamel, licht geroosterd, vanille, bourbon

Smaak : zacht, fluwelig mondgevoel, toffee, warme bourbon gloed en een voorzichtige aanwezige aciditeit.

Een zeer lange afdronk

Duvel Barrel Aged op het menu:

Kaasaffineurs Van Tricht selecteerden enkele kazen die perfect matchen met Duvel Barrel Aged.

Frédéric Van Tricht: “Het huwelijk van kazen met bieren is veel vanzelfsprekender dan met wijnen door het veelvoud aan aroma’s en smaken in bier, maar vooral door de aanwezigheid van koolzuur. De smaak van het bier moet harmonieus overvloeien in het stukje kaas dat je erbij proeft en vervolgens moet je de kaassmaak in je mond opnieuw weg wassen met het bier. Het bier omhult de kaas en creëert zo een harmonieuze smaakbeleving.”

Bij Duvel raden de kaasmeesters eerder harde, gerijpte kazen aan zoals een Comté Fort Saint-Antoine, maar voor bij een glas Duvel Barrel Aged verkiezen zij Cosne du Port Aubry, Herve Le Vieux Moulin en Stilton Colston Basset. Duvel Barrel Aged combineert namelijk bijzonder goed met zachte, romige kazen maar ook met pittige roodbacterie kazen zoals de Belgische herve kazen, alsook blauwe kazen zoals Stilton.

Wie graag Duvel Barrel Aged serveert bij het diner, kan aan de slag met lamsvlees, wild en gegrild of geroosterd vlees of gerookte vis. Pompoen is ook een overheerlijke match. Wie wil wachten tot bij het dessert : kaneel, chocolade en exotisch fruit (banaan, mango) en peer met Duvel Barrel Aged zijn hemelse combinaties.

Hoe serveren?

Een bier dat gerijpt is tot perfectie verdient een special treatment. Je schenkt Duvel Barrel Aged idealiter aan een temperatuur van 8°C. En het hemelse aroma komt het best tot z’n recht in het speciaal ontwikkelde degustatieglas. Dit glas ontvang je bij aankoop van een fles in de supermarkt en bij de drankenhandel. Deze glazen zijn ook te koop in de webshop van Duvel. Geen speciaal glas? Een wijnglas of het Duvel mini-glas kunnen uiteraard ook gebruikt worden om Duvel Barrel Aged te degusteren.

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022