De 'Prijs-Plezier' award van 2025 wordt toegekend aan 3 restaurants die een uitzonderlijke culinaire ervaring bieden tegen een betaalbare prijs. De bekroonde restaurants combineren hoogwaardige gerechten met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, waardoor gasten kunnen genieten van gastronomische kwaliteit zonder een hoge rekening.
Maison D, of het dynamisch huis van gastvrouw Delfine Van der Straten en chef Didier Bourdeaux kreeg recent een volledig vernieuwd interieur mee met elegant meubilair die de gezellige restaurantsfeer in deze fraaie meesterwoning nog meer benadrukt. Uit de keuken komen verfijnde en evenwichtige bereidingen zoals zacht rosé gegaard kalfsvlees dat perfect gekruid is. Daarbij garnituur van courgette voorzien van aangename textuur en sjalot gevuld met witte boontjes en vlees van kalfsstaart én saus gedoseerd verrijkt met salie. De wijnkaart evolueerde inmiddels naar een selectie met 350 referenties waarvan bijna twintig Belgische wijnen. Het is een culinaire ervaring die het ontdekken waard is, vooral omdat we hen de Prijs-Plezier award van Vlaanderen 2024 toekennen!
Deze charmante bistro vlak bij de Sint-Job-Kauwberg heeft al duizend levens gekend. Vandaag de dag straalt de beperkte kaart nostalgie en generositeit uit met gerechten zoals de kroket met Comté, een terrine of de gevulde kool met bouillon van gerookt spek, een streling voor onze smaakpapillen. Omdat de service al begint om 17u geniet je op mooie dagen van een verfrissend pintje van het vat van Dupont of een flesje natuurwijn op het terras. De eenvoud van de gerechten en het aangename prijskaartje hebben ons ertoe geleid om dit Brusselse restaurant de Prijs-Plezier van het Jaar 2025 te geven.
Loélia Gachadoat en Vadim Poncelet geven koken op houtvuur een totaal nieuwe invulling, beiden te zien in hun open keuken. Vuur is de rode draad die door elk gerecht loopt. Maatjes en courgette worden afgewerkt met knapperige lardo di Colonnata, terwijl de duif en rubia gallega heel diep van smaak zijn door hun bereidingen op houtskool. Deze toegankelijke, boeiende en creatieve keuken, voorgesteld in een warme atmosfeer, verdient meer dan ooit de award van Prijs-Plezier 2025 voor Wallonië.
Deze drie winnaars tonen dat gastronomisch genieten niet per se een kostbare aangelegenheid hoeft te zijn. Met hun creativiteit, verfijning en klantvriendelijkheid zetten zij een nieuwe standaard voor prijs-plezier in de culinaire wereld. Ontdek het zelf in onze Gault&Millau gids 2025. Koop nu uw exemplaar en laat je inspireren door het allerbeste van de gastronomie!