De Jonkman - 18/20
Chef Filip Claeys, de onvolprezen gangmaker van het NorthSeaChefs collectief en zijn echtgenote en gastvrouw Sandra Meirlevede staan borg voor een heel geslaagd culinair moment. Uiteraard krijgt visgerechten een hoofdrol toebedeeld. Deze chef behoort ook tot de keukengilde die de kunst beheersen om sauzen ongekende diepgang mee te geven.
© De Jonkman
Zet’Joe 17/20
Geert Van Hecke blijft een culinaire referentie in Brugge. In menu’s zoals 'Vlakke Land' tovert hij schilderijtjes op het bord. Geniet van biotomaat sorbet met chili of heilbot met koningskrab en schaaldierensaus. Dame blanche 'Générale' met whiskyroom en chocolade-espuma blijft een topper in het brede repertoire van dit huis.
© Zet'Joe
Sans Cravate 16,5/20
Waar vind je het nog, eigentijds geïnterpreteerde klassiekers die volgens het boekje worden klaargemaakt? Chef en vakman ‘pur sang’ Henk van Oudenhove doet het. Waarbij sommelier Casimir Dusart helpt je kiezen uit de fraaie bier- en wijnkaart. Een verwenadres met vriendelijke en vakkundige service.
© Sans Cravate
Bruut 16/20
Op een even authentieke als persoonlijke manier brengt Bruno Timperman geslaagde interpretaties van veelal klassiekers. Dit is een gave die niet voor iedereen weggelegd is. De chef beheerst daarbij zowel technieken als het talent om juist te doseren en het overbodige weg te laten. Tarbot is gepekeld in kombu en wordt daarin gegaard. Over de vis komt een bijzondere saus gemaakt van de graten en het geheel wordt opgetild door zeekool, oesters en eitjes van haring en zalm.
© Bruut
Goffin 15/20
In deze charmante residentie aan de rand van Brugge runnen chef Timothy Goffin en zijn echtgenote Valerie Berteloot het restaurant samen. Tartaar van makreel en kort gebakken coquilles met beurre noisette zijn slechts enkele van de fijne gerechten die je hier kunt proeven.
© Goffin
Voor alle culinaire Gault&Millau-adressen in Brugge, volg deze link! Ontdek de veelzijdigheid en verfijning die Brugge te bieden heeft en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.