Bistro K (Wijnegem):
Barcelona meets Japan aan het Albertkanaal

11/06/2018

Vamos! Rápido! Dos yakitori!

Barcelona aan het Albertkanaal. Vamos! Rápido! Dos yakitori. Chef Roberto Vicente vuurt zijn Spaanse keukentroepen aan. Zoals in Koy Shunka. Het Japanse restaurant dat 200 meter van de Ramblas ligt en even ver van de Plaça de Catalunya. Alleen geeft Vicente dergelijke commando’s niet langer in hartje van de Catalaanse hoofdstad maar wel in Wijnegem, op de Kanaal-site van de familie Vervoordt.


Vicente hoor je niet klagen over de keuken van de Japans-Mediterraanse bistro “K” met uitzicht op het Albertkanaal. Hij heeft alle tools zoals Josper en robata gril ter beschikking en werkt met het fijnste vlees en de beste vis die een chef dromen kan. Alleen moppert hij over de moeilijkheidsgraad van onze taal. De communicatie met de brigade die zijn gerechten naar de 97 zitjes moet brengen, verloopt daarom nog in gebroken Engels.

“K” is groots opgevat naar de dimensies die een eigentijdse bistro in wereldsteden als Barcelona, New York of Groot Antwerpen zich mag aanmeten. “K” garandeert merkwaardig genoeg tegelijkertijd intimiteit. Door de indeling en vooral de artistieke inrichting van Axel en May Vervoordt met een hele reeks tekeningen van de Japanse kunstenaar Sadaharu Horio. Een verfijnde en unieke achtergrond voor de keuken van “K” die een zelfde kwalificatie beoogt.


“K” is inderdaad een off-spring van Koy Shunka en Shunka, de geesteskinderen van de topchef Hideki Matsuhisa die sedert begin deze eeuw in Barcelona één van de beste Japanse restaurants in Europa uitbaat. En dus nu onder impuls van Dick Vervoordt, ontwikkelaar van de Kanaal-site in Wijnegem en in samenwerking met horeca-entrepreneur Vinko Pepa, tafelen langs het Albertkanaal een nieuwe betekenis geeft. Pepa was overigens zelf al jaren een trouwe fan van Shunka en hield aan zijn vele bezoekjes aan Hideki Matsuhisa een goede vriend over.


Matsuhisa verkoos evenwel om in Barcelona te blijven en stuurde een hele brigade naar Antwerpen die zich er vestigde. Niet voor de opstart maar wel degelijk om van “K” een duurzaam succes te maken. Wie de kwaliteitsdoelstellingen van Shunka kent, twijfelt niet aan de kansen om van “K” een populaire stek te maken. Met txogitxu vlees uit Spaanse baskenland, de beste wagyu uit Miyazaki en Balfego bluefin tonijn uit Tarragona.

Bistro K
Stokerijstraat 21
2110 Wijnegem
www.k-restaurant.be
maandag en dinsdag gesloten

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022