Bezoekers eten meer dan 20.000 garnaalkroketten op eerste Garnaalkrokettenfestival

Oct 18, 2021

Zondag verzamelden 11 restaurants in de ACEG Wellington Renbaan voor het eerste garnaalkrokettenfestival, dat volledig uitverkocht was. Het enthousiasme van de bezoekers was groot, dat was duidelijk als de tickets al na amper twee weken de deur uit waren.

De sfeer was erg gezellig, maar er moest uiteraard ook geproefd worden. Een professionele vakjury waarin Gault&Millau en Knack zetelden proefden blind alle garnaalkroketten en kozen met zorg en precisie hun 3 favorieten uit. Dat iedere kroket uniek is, werd nogmaals bewezen.

Op basis van de verschillende eigenschappen (korst, vulling, smaak, …) kwam restaurant Brassi het beste uit de blinde proef. De tweede plaats ging naar Brasserie Rubens en Gastrobar Sam ging met het brons lopen. 

Ook de talrijke bezoekers konden hun steentje bijdragen en stemmen voor hun favoriet, want er werd ook een top 3 van de publieksjury samengesteld. Er werd heel wat gestemd en hieruit kwam Eetkaffee Poseidon als duidelijke winnaar, gevolgd door Toope en Restaurant North. 

Winnaars

Vakjury

  1. Brassi
  2. Brasserie Rubens
  3. Gastrobar Sam

Publieksjury

  1. Eetkaffee Poseidon
  2. Toope
  3. North

Arrangement

Nog tot eind november kun je zelf afreizen naar Oostende om een overnachting te boeken via www.oostendsegarnaalkroketten.be en te genieten van een gratis portie garnaalkroketten. Nergens proef je betere garnaalkroketten, want het is duidelijk dat elk restaurant op een eigen manier aan de slag gaat met de ingrediënten.

More News

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024

Gault&Millau chef Francesca presenteert: gezonde witte koolsalade. Powered by Samsung

Mar 7, 2024