Aan de ontbijttafel met chef Tom Vermeiren van restaurant Wilford T en bakker Maxim Wauters uit Temse

16/10/2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goede morgen Chef, welke bakker stelt u ons graag voor?

Tom: Ik stel jullie graag aan bakker Wauters uit Temse voor, een generatie genoot, en ook iemand met een hart voor het vak! Maxim is zijn naam!

 

Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?

Tom: Ik start mijn dag graag met een pistolet met vers gehakt of met een roerei en gerookte zalm!

Maxim: Ik kan genieten van vers fruit, een eitje, een goed stuk brood, een croissant en een goede kop koffie.

 

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?

Tom: Voor mij mag dat een pistolet zijn met goede gezouten boter en mortadella.

Maxim: Een wit pistoletje dat krokant gebakken is met een roereitje en wat zalm en met dille als afwerking. Heerlijk!

 

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?

Tom: Een goed vol zuurdesem brood met voldoende zout, een brood waar de mensen geen genoeg van kunnen krijgen!

Maxim: Ik ga ook voor desembrood, dat past bij veel gerechten en daar blijf je zin in hebben.

 

Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?

Tom: Ik drink zelden dus moet ik hier passen.

Maxim: Ook hier kies ik voor desembrood, een op basis van mout, dat is heerlijk bij een biertje!

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?

Tom: Ik zou een heerlijke crème koek zijn ! 

Maxim: Mocht ik zelf een koffiekoek zijn zou ik een croissant zijn. Iets wat we allemaal kennen maar toch nergens hetzelfde smaakt. Luchtige bladerdeeg vanbinnen en een beetje krokant langs de buitenkant. Heerlijk!

 

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan? 

Maxim: Mijn passie voor het vak is doorgegeven van generatie op generatie. Mijn vader is bakker en mijn grootvader was dat ook. Het zit in onze genen. Ik had ook goede leermeesters die me innovatieve patisserie hebben leren kennen.

 

Wat is / zijn uw specialiteit(en)?

Maxim: Mijn specialiteit is desembrood en ik hou ervan om klassiekers - vooral dan gebak - heruit te vinden.

 

Bij welke bakker gaat u zelf graag langs?

Maxim: Dan kies ik voor een bakker waar veel variatie te vinden is en waar de smaken goed zitten. In België delen we onder bakker collega's (oud medeleerlingen van school) de beste adressen uit. Altijd interessant.

 

Zelf proeven?

https://bakkerij-wauters.be

https://www.restaurant-wilfordt.be

More News

Aan de ontbijttafel met Chef Alex Clevers van Vivendum en bakker Philip Fastré van bakkerij Panerex

04/12/2022

Monin Mondays: Café Delahaut in Namen

28/11/2022

Aan de ontbijttafel met Chef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus en bakker Wieland Baert van Patisserie DeMaré

27/11/2022