Aan de ontbijttafel met chef François Piscitello van “La Villa des Begards” en de familie Cester van “Un Pain en Avant”

08/05/2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goedemorgen Chef, wie is de bakker met wie we vandaag aan tafel zitten?
François:
Ik stel jullie graag voor aan «  Un pain en avant », een jonge familiezaak met liefde voor het ambacht en aandacht voor gezond brood.


Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?
François:
Ik heb graag een lekker brood, confituur zonder toegevoegde suiker, kaas, half gezouten boter en een heerlijke koffie met melk.
Familie Cester: Wij houden van een lekker brood met zachte mie en een krokante korst vol karakter. Chocopasta voor de zoetebekken, en kaas en charcuterie voor zij deze liever voor hartig gaan. Vers fruitsap, koffie, warme chocolademelk… en dat aan de familietafel in ons ouderlijk huis, waar steeds meer gasten aanschuiven!

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?
François:
Ik lust graag een meergranen pistolet met salade, rauwkost, mozzarella en olijfolie.
Familie Cester: Wij gaan voor onze Poumponette, onze eigen brioche sandwich waar we fier op zijn. Een uniek product dat zowel past bij zoet als bij hartig. De ideale combinatie voor ons is een Poumponette met mozarella, rucola salade en een vleugje olijfolie.

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?
François:
Als chef ga ik voor een heerlijk eenvoudig brood gemaakt volgens de beste tradities.
Familie Cester: Zonder twijfel ons klassieke boerenbrood. Gemaakt uit 3 eenvoudige en nobele ingrediënten. Gefilterd water, tarwebloem T110 gemalen op molensteen, roggezuurdesem en Guérande zout. Op de perfecte temperatuur gebakken krijg je heerlijke Maillard-reacties die zorgen voor subtiele, verslavende en karakteristieke aroma's die ons terug naar onze kindertijd brengen.


Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?
François:
Ik geniet liefst van wijn bij brood.
Famille Cester: Een aromatisch boerenbrood met een heerlijke trappist op de juiste temperatuur.

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?
François:
Een heerlijk stuk brood, met een krokante korst en een zachte luchtige mie..
Famille Cester: Wij ook, met een dikke stevige korst voor het karakter en een mie die heerlijk wegsmelt voor de souplesse

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan?
Famille Cester:
Enerzijds van onze Italiaanse afkomst waardoor we van jongs af aan gewend zijn om brood te eten bij alle maaltijden. Daarnaast bakt ons vader al jaren thuis brood. Na zich te hebben ondergedompeld in de wondere wereld van natuurlijke zuurdesem, heeft hij deze passie met trots aan ons doorgegeven!


Wat is / zijn uw specialiteit(en)?
Cester Familie:
Wij zijn gespecialiseerd in biologisch, natuurlijk desembrood zonder toevoeging van gist. Ons hoofdassortiment is boerenbrood gemaakt van gefilterd water, T110 tarwebloem, roggezuurdesem en Guérande-zout. We zijn ook gespecialiseerd in biscuits, brioche, vooral Provençaalse brioche (onze Poumponette) gedoopt in olijfolie in plaats van boter.

Als u zelf eens naar de bakker gaat, in binnen of buitenland, voor wie kiest u dan en waarom?
Cester Familie:
Ongetwijfeld een bakkerij waar het enthousiasme van bakkers voelbaar is, waar we producten kunnen vinden met een geur, een smaak en een verhaal. We zijn dol op bakkerijen geboren uit liefde voor de producten en gedragen door een familie.

Zin om zelf te genieten?
https://www.lavilladesbegards.com
https://www.unpainenavant.com

More News

Gault&Millau Guide Launch 7 Nov. 2022 - Save the Date!

26/09/2022

Aan de ontbijttafel met chef Maarten Bouckaert van Restaurant Castor en bakker Dries Lietaert van bakkerij BAKK in Brugge

25/09/2022

In the picture: Vijf culinair gerecycleerde pastoriewoningen in Vlaanderen

23/09/2022