Aan de ontbijttafel met Chef Bert Meewis en Christophe van Bakkerij Cupers

03/04/2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goede morgen Chef, wie is de bakker met wie we vandaag aan tafel zitten?
Bert:
Ik presenteer jullie graag bakkerij Cupers opgericht door Paul en Pierrette Cupers. Hun zonen Jimmy en Christophe zijn nu samen met de schoondochter de drijvende krachten achter deze top bakkerij uit Sint-Lambrechts Herk. We hebben hen als klant bij ons leren kennen. Zeer fijne gedreven mensen met enorme vakkennis. Hun speculaas, rijsttaarten en suikerwafels zijn om duimen en vingers van af te likken..

 

Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?
Bert:
Ik geniet het meest van een klassieke witte pistolet of een fijne snede spek- of roggebrood. Geef me daarbij top charcuterie en ik ben een gelukkig man. We gaan al enkele jaren naar een fijn hotel in het Zwarte Woud waar we lekker laat kunnen ontbijten en waar ze de charcuterie vers afsnijden… een echt paradijs.
Christophe: Ik ga voor de klassiekers. Een krokante tijgerpistolet, belegd met wat boter en kaas. En natuurlijk kan een botercroissant ook niet ontbreken bij het ontbijt!

 

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?
Bert: Voor mij is dat een krokante witte vloerpistolet royaal belegd met charcuterie.
Christophe: Het hoeft niet altijd complex te zijn, een lekker smoske op een zelfgemaakte baguette.

 

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?
Bert:
Ik vind dat zeer persoonlijk. Wij bieden onze gasten 8 soorten brood dat we 2 keer per dag bakken: grijs, wit, brioche, franse baguette, zuurdesem… zo kan iedereen naar eigen smaak en goesting genieten.
Christophe: Wij bakken een lekkere luchtige pompoen-pistolet, die bij elke maaltijd wel tot z'n recht zou komen.

 

Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?
Bert:
Een flinterdunne snee roggebrood met artisanale kipkap afgewerkt met mosterd van De Ster en een bitter biertje van brouwerij Cornelis is voor mij een match made in heaven!
Christophe: Een lekker rijk brood past perfect bij zowel wijn als bier. Ik beveel graag ons notenbrood aan!

 

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?
Bert:
Dan ben ik een ronde of lange suisse met rozijnen, met daarop wat gezouten boter om volledig te zondigen, veel beter wordt het niet (gulle lach).
Christophe: Doe dan maar onze speculaas-brioche, een smeuïge ronde brioche met pudding, dikke suikerkorrels en verkruimelde Hasseltse speculaas. Zo kan je onze roots helemaal proeven!

 

Waar komt jullie passie voor dit vak vandaan?
Christophe:
Nadat papa zijn stiel bij onder andere bakkerij Tuts in Hasselt heeft geleerd zijn mama en papa in 1976 met de bakkerij begonnen. Na Jimmy en mezelf is de bakkerij hun derde kind! Nu zijn mama en papa op pensioen, maar komen nog steeds een handje helpen. Samen met Jimmy & Larissa zetten wij nu met veel passie de bakkerij verder. Vier jaar geleden hebben we de winkel helemaal vernieuwd en gemoderniseerd.

 

Wat zijn jullie specialiteit(en)?
Christophe:
 

  • Hasseltse speculaas
  • Suikerwafels
  • Speculaas-kersen-frangipanetaart

Als jullie zelf eens naar de bakker gaan, in binnen of buitenland, voor wie kiezen jullie dan en waarom?Christophe: Ik vind het altijd heel fijn en leerrijk om naar andere bakkers te gaan. Ik doe steeds wat opzoekwerk om de beste bakker op onze vakantiebestemmingen te ontdekken. Mooie, nieuwe producten ontdekken maar ook kijken hoe de winkelbeleving is. Met een glimlach in de bediening staan daar kom je al heel ver mee, en dat proberen we ook dagelijks te doen!

 

 Zin om zelf te genieten?
https://www.facebook.com/Bakkerij-Cupers
https://slagmolen.be

 

 

More News

Vis van het seizoen Vlaswijting

04/07/2022

Aan de ontbijttafel met Véronique en Jürgen van Gastropub Gaspard en Maïté en Phillipe van La planche à papa

03/07/2022

In the picture: Creatieve nagerechten met verse aardbeien

01/07/2022