Deremiens

Reeds enkele jaren op rij is François Deremiens vooral een producent van ‘origin’ chocolades. De cacaobonen die hij roostert zijn afkomstig van meer dan dertig verschillende en vooral uitzonderlijke terroirs, te vinden in Zuid-Amerika en Azië. Alle cacaobonen worden geteeld, geoogst en gefermenteerd volgens het kwaliteitshandvest van Deremiens, zijn biologisch gecertificeerd en Fairtrade. Van cacaoboom tot chocoladereep, het hele traject is volledig traceerbaar. In 2017 lanceerde François zijn eerste collectie ‘single origin’ chocoladetabletten. Vandaag tellen we meer dan 33 verschillende soorten. De Colombia Antioquia Patiburru 70% ontving in 2023 een zilveren medaille op de European Chocolate Awards. Een chocolade van Colombiaanse origine op basis van gefermenteerde acriolladobonen met een middelmatige zuurgraad, accenten van appel, esdoorn, witte bloemen en brownie. Niets staat de durf of creatie van deze vakman in de weg. Dit jaar stelt deze chocolatier-brander voor professionals in de sector een nieuwe chocolade voor: Okabo, een chocolade waar de klassieke suiker vervangen werd door cassonade. De smaak en het karakter zijn uniek, een chocolade die nieuwe deuren opent voor gloednieuwe en verrassende smaaksensaties. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 09:00-18:00
Wednesday 09:00-18:00
Thursday 09:00-18:00
Friday 09:00-18:00
Saturday 09:00-18:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Les Chocolats D'Edouard

Le Comptoir d’Honoré

Jean le Chocolatier