Darcis

Jean-Philippe Darcis is al meer dan 25 jaar een patissier en chocolatier met uitzonderlijke faam. Sinds 2016 is hij ook actief als chocoladeproducent. Hij geldt als één van de pioniers in ons land van het ‘bean-to-bar’ gedachtegoed en is ook erkend als Ambassadeur van de Belgische Chocolade. Zijn voorkeur gaat naar cacaobonen afkomstig van biologische plantages. Daarnaast selecteert hij zeer zorgvuldig terroirs en telers om zeker te zijn van een constante onderscheidende kwaliteit en aanvoer. Zo krijgt een friszure ganache met citroen en yuzu overgoten door een laagje donkere chocolade bijzonder veel eigenheid. In Verviers kan men een bezoek brengen aan zijn didactisch museum, wat garant staat voor een boeiende reis naar de oorsprong van chocolade. We bekronen Darcis dit jaar tot Chocolatier van het Jaar 2025!

Opening hours

Monday 10:00-18:00
Tuesday 10:00-18:00
Wednesday 10:00-18:00
Thursday 10:00-18:00
Friday 10:00-18:00
Saturday 10:00-18:00
Sunday Closed

Awards

  • Chocolatier of the Year 2026

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Benoît Nihant

Chez Blanche

Carré Noir