Bernard Schobbens

Bernard Schobbens werkte in de telecomsector toen hij tijdens een workshop kennismaakte met het beroep van chocolatier. Het was een openbaring, en hij besloot een opleiding te gaan volgen en stage te lopen bij Jérôme Grimonpon en Jean-Sébastien Jonné bij L'Alchimie du Chocolat. Eind 2017 opende hij zijn eigen winkel annex atelier. Hij vervaardigt er elke ochtend zijn pralines op basis van natuurlijke en kwaliteitsvolle ingrediënten. Alles is huisgemaakt en kraakvers – de cyclus tussen productie en verkoop is immers uitermate kort. De toppers in zijn assortiment zijn naar eigen zeggen de praline ‘amour-passion et douceur abricot’ met smeuïge karamel, naast zijn bouchée met ganache en saffraan uit Chaumont-Gistoux of de variant met verse munt, die hij met zorg doseert. Bernard Schobbens werkt vooral met pure chocolade uit Cuba. Hij houdt van de intensiteit van de cacao, die hij in romige ganaches combineert met natuurlijke bloemenaroma's (jasmijn, viooltje) of met kruiden en citrusvruchten. De subtiele smaak en de kwaliteit van zijn pralines hebben onze jury overtuigd: de titel ‘Beste Chocolatier 2022 voor Wallonië’ komt hem toe !

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-19:00
Thursday 12:00-19:00
Friday 12:00-19:00
Saturday 10:00-19:00
Sunday 10:00-13:00

Our partners

Similar Chocolatiers

Lio

Demeestere

Zuut